вторник, 19 юли 2011 г.

Гратен вместо пица



Продукти:

кайма
картофи
домати
кашкавал
аншуа
маслини
сол, черен пипер и разбира се риган












Начин на приготвяне:

Наистина трябва не малко фантазия да се разпознае в този гратен някаква пица, но все пак точно на това трябваше да ми заприлича или поне вкусово като стане готово.

"Пица салами с аншуа"- една от любимите. Но тъй като нямах нито мая, нито салам, реших да импровизирам и то с цялата смелост, която е нужана за да погледнеш резила право в очите накрая.

И така, приготвянето, но без да влизам много в детайли, че току виж се решил още някой да го направи:








Вместо тесто- изпържени картофи.
Вместо салам- запържена кайма овкусена с черен пипер и още подправки.
Отгоре доматки, настърган кашкавал и разбира се аншуата. Без заместител и напълно оригинална.
Няколко маслини, лук нарязан на колелца, но моля само без миди, защото се оказа, че в тази компания никак не пасват .









Хмм... ами това е.

Пече се във фурна и се гълта на гладно.










Наздраве пък и да ви е сладко!









Гратен вместо пица

4 коментара:

  1. Вкусно звучи,а за снимките думи нямам!Надявам се един ден да стигна твоя връх:)ХУБАВА ВЕЧЕР:)

    ОтговорИзтриване
  2. О, благодаря ти Кате!
    Разходих се малко в твоето блогче и сега съм така очарован!
    обичам да виждам фотографа в снимките които е правил, а твоите толкова радват!
    До скоро!
    Една усмихната вечер и на теб ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Драго,пак си развихрил фантазията здраво!Обаче като гледам снимките/с необходимата доза възхищение/,ми се струва,че мидите няма да са чак толкова не на място.Не знам,на мен ми идва да си бучна една за проба!:))
    Например ей тая,дето едва се крепи зад розмарина....!

    Хубав утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. :) Да ти е сладка Елексир, но наистина май не се връзват така добре с каймата както аншуата го прави.
    Благодаря ти! :)

    ОтговорИзтриване