неделя, 6 ноември 2011 г.

Пъстърва по воденичарски

Forelle Müllerinart
А по-точният превод е:
"Пъстърва така, както я прави воденичарката"






Продукти:

1 пъстърва, разбира се
1 с.л. свинска мас
1 с.л. краве масло
сока на един лимон и половина
сол и бял пипер
брашно
1 връзка магданоз




Начин на приготвяне:

Пържим рибката точно така както си знаем от малки. Поръсваме я с малко лимон, сол и пипер, овалваме в брашното и я мятаме в тигана.
Там сме подгрели обаче не олио, а свинската мас и то до една умерена температура. Пет минутки от едната страна, обръщаме и още около три минути от другата.
Месцето от вътре е вече готово, но ако все още не сме съвсем очаровани от коричката, обръщаме рибката още няколко пъти.
 Изваждаме я от тигана и до тук с нея.
 Сега стопяваме в маста и маслото. Прибавяме сока на един лимон, кипваме и заливаме пъстървата с него.
Поръсваме това удоволствие обилно със свеж магданоз и закръгляме тази фина картинка с резанчета лимон и няколко варени картофа.








Хайде!

Бяло винце и добър апетит! Какво повече да си желаем?








10 коментара:

  1. Чудесн е пъстървата, Драго! Аз също съм привърженик на маста в някои ястия.А риба обожавам и всичко морско! Приятен край на уикенда:)

    ОтговорИзтриване
  2. О да, маста се съчетава идеално с всички видове риба и морски дарове.
    Дори още по-вкусно е когато първо запържиш малко шарена сланинка на кубчета. ;)
    Една усмихната неделя и на тебе желая! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Какво ли? Ми ти да ми я сготвиш тази рибка.Така си я изпържил ...ох...

    ОтговорИзтриване
  4. Поръчката е записана и вече те чакам.
    Хайде вкусно другарче! :)

    ОтговорИзтриване
  5. И заглавието си поправил за днес си 6+:)/съвсем приятелска забележка:)/
    И това не е коментар за публикуване, а досадно изкривяване - професионално:)

    ОтговорИзтриване
  6. :)) Много съм радостен, че не е останало незабелязано. Обратното щеше да е още по-тъжно.
    Все пак над 20 години в чужбина си оказват своето не съвсем така приятно влияние. Съжалявам Traiana. Ще се старая. :)

    ОтговорИзтриване
  7. Драго,страхотно блюдо отново си поднесъл!
    За маста съм обаче непреклонно резервирана,за сметка на маслото.
    Та абстрахирайки се от нея приветствам ястието,защото много обичам тази риба.
    Снимките ти пак са страхотни!

    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря Елексир!
    Разбирам те напълно, но какво да се прави като всичко хубаво е или вредно или забранено.
    Само с масълце със сигурност пак ще е вкусно.
    Една успешна нова седмица ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Много хубава рибка е сготвила на мелничаря жена му:-)
    Не ми пука с мас или масло е:-) Вземам я цялата, ако ми падне!

    ОтговорИзтриване
  10. Ето това е правилната нагласа! Щом ще е вкусно, да е вкусно, пък каквото ще да става. :)
    Поздрави от мен!:)

    ОтговорИзтриване