четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Пълнени чушки с бирен сос




Продукти:

1/2 кг кайма
4 големи чушки
1/2 кафена чаша ориз
1 глава лук
сол и черен пипер
1 ч.л. сух телешки бульон
333 мл бира
зехтин
малка връзка магданоз

За застройката:

1 яйце
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. брашно


Начин на приготвяне:

Това не е рецепта, а по-скоро една случайна идея. Всеки знае как се приготвят пълнени чушки, а единствената разлика в тези е, че са пийнали мъничко бира.

И така, съвсем на грубо все пак ще нахвърлям контурите.

Запържете лука и ориза в зехтина почти до прозрачно. Залейте с една кафена чашка вода и изчакайте течността да изчезне. Като стане фокуса прибавете месото. Поръсете със сол и черен пипер, и бъркайте до тогава докато суровото вече не се вижда. Сега сложете и магданоза, овкусете още веднъж, ако е нужно и напълнете осолените от вътре чушките с каймата.

Поставете ги в малка форма за печене, удавете ги с бира, прибавете бульона, а след това захлупете. Печете на умерена температура около 40-50 минути.

През това време разбийте яйцето и млякото с брашното като прибавяте под непрекъснато бъркане на тънка струйка и соса. Изсипете после всичко при зарзавата и запечете поне още десетина минутки.

Това е.

На всички, които умряха от скука се извинявам, а на опиталите пък да им е сладко!




8 коментара:

  1. Прекрасна идея, която всъщност си е рецепта! Много са апетитни, Драго, просто прекрасни:)
    Аз моите пълнени чушки пека в прясно мляко и накрая чуквам яйчице.И така стават супер!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Драго, пълнени чушки с бира - това определено си "плаче" за проба!
    А как си ги представил,мммммммм - едва ли на някой му е било скучно!
    Поздрави!
    Миро

    ОтговорИзтриване
  3. О да, и защо не?! :) Ще се изпробва Траяна. Сигурно и сърмички с кисело зеле правиш по същия начин, а ако още не, знаечи е крайно време. :)
    Поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. О, ами хайде де или се опитваш само предпазливо да обещаеш. :)
    Не се страхувай, биричка пасва навсякъде.
    Радвам се, че намина Миро.
    Мъжката половина е застъпена тук като че ли твърде малко. :)
    Поздрави!
    Драго

    ОтговорИзтриване
  5. Имам едни много красиви бейби камбички в хладилника и ще ги приготвя по твоята рецепта!Звучат вкусно и изглеждат много сочни!
    Пожелавам ти един прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Един усмихнат ден и за теб Кати! :)
    Благодаря ти и ела да разкажеш! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Любима рецепта за пълнени чушки в нашето семейсто.Участието на бирата си е предизвикателство,което задължително ще пробвам.
    Поздрави за идеята и апетитния резултат!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря за доверието Мира!
    Дано ви харесат.

    ОтговорИзтриване