.
Продукти:
2 добре узрели плода манго или 2 консеврви по 255 г без сока
200 г маскарпоне
50 г прясно мляко
1 с.л. кафява захар
1 пакетче ванилия
4 с.л. коантро
листенца мента за гарниране
Начин на приготвяне:
Хайде и още едно вкусничко кремче с маскарпоне преди накрая да ни е втръснало вече. Съвсем лесно и още по-бързо.
Почистваме два плода манго и ги нарязваме на малки слънчеви кубчета. Половината пасираме фино заедно с останалите продукти, а другата половина подреждаме на пластове в чашки заедно с току що получилото се кремаво щастие.
О, ами аз като че ли свърших. Една рецепта в две изречения. Още въпроси?
Гарнирайте всичко с листенцата мента и поставете в хладилника за два часа да си отдъхне.
Това за сега, а после атака!
Прекрасно! Никакви въпроси, само адмирации:)
ОтговорИзтриванеМерси Траянка! :)
ОтговорИзтриванеИ от мен адмирации! Сттахотно чувство за естетика и композиция!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Йоли!
ОтговорИзтриванеДа се поизчервя ли малко? :)
Перфектно!
ОтговорИзтриванеДа ти е сладко Таня! :)
ОтговорИзтриванеЧудесен слънчев десерт!Много красота и перфектна презентация!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Бети!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесва!
Супер кремче, Драго!
ОтговорИзтриванеС това Маскарпоне (не мога да го опазя у дома :)) всичко става вкусно, а мангото е идеално в случая.
Точно по мой вкус! :)
Ами заповядай тогава! :)
ОтговорИзтриванеДве минутки само ти трябват.
Мерси Ирма! :)
М-м-м! Вкусотийка! Мерси за идейката - отдавна не съм правила нещо с коантро, даже съвсем го бях забравила, а то определено си казва думата при тази комбинация!
ОтговорИзтриванеДа,да,но не Дидка. Поизгуби му се аромата този път нещо.
ОтговорИзтриванеНа твое място бих маринирал нарязаните плодове с него за да не правим една и съща грешка.
Благодаря ти! :)
Честит празник!
ОтговорИзтриванеДраго,кремчето си го бива-достойно за похапване...Поздравления!
Благодаря Живи!
ОтговорИзтриванеЧестит празник и на теб!
Марширува ли вече? :)
Хм...да ти кажа честно коантрото ми се видя малко като количество спрямо маскарпонето и млякото, но в крайна сметка то си е въпрос и на вкус...но ще го пробвам така както ме съветваш - ще ги мариновам първо...
ОтговорИзтриване:)) Ако наистина искаш да пробваш, то направи най-добре предната рецепта с маскарпоне т.е. Тирамису, но но вместо с череши мисля, че ще стане чудно и с манго. Кремчето е още по-хубаво.
ОтговорИзтриванеУспехи! :)
http://wkusni-momenti.blogspot.de/2012/05/blog-post_13.html
Направих го това десертче онзи ден, обаче мангото леко го карамелизирах, купих си коантро специално за случая, но сложих по обилно количество - на вкус....Получи се много вкусно и пивко!
ОтговорИзтриванеДа се оплача и похваля в едно, Драго.
ОтговорИзтриванеНаправих аз кремчето, и се постарах да изглежда като копие на твоето, прибрах го да се охлажда и отидох на пазар. Прибрах се и веднага бъркам в хладилника едва ли не потривайки с ръце.
И там какво мислиш има?- празните 3 чаши с бележка "Вкусно беше, ама малко!" И се зарадвах и ми стана криво, защото му се точих през целият път назад. Двамата калпазани го излапали и отишли да ми купят още продукти за втори тур.
Та, това ми бе болката. Поздравленията са от тях. :)
Утре втора доза. И няма какво да докладвам, знам че ще е мнооого хубаво, особено след като са вече изстудени продуктите, което значи, че Ирма ще го опита веднага, да не стане пак зиян. :)))
Поздрави и слънчево утре!
Ха, ха... Ирма, ще падна от стола.:)) Ама поне се посмях на воля! :))
ОтговорИзтриванеЕ, какво да се прави. Всички рискове на професията трябва да се поемат за сметка на удоволствията. :))
Следващият път седни пред хладилника!
Благодаря ти!
Дано и на теб ти е сладко! :))