неделя, 20 май 2012 г.

Крем с манго и маскарпоне

.





Продукти:

2 добре узрели плода манго или 2 консеврви по 255 г  без сока
200 г маскарпоне
50 г прясно мляко
1 с.л. кафява захар
1 пакетче ванилия
4 с.л. коантро
листенца мента за гарниране










Начин на приготвяне:

Хайде и още едно вкусничко кремче с маскарпоне преди накрая да ни е втръснало вече. Съвсем лесно и още по-бързо.

Почистваме два плода манго и ги нарязваме на малки слънчеви кубчета. Половината пасираме фино заедно с останалите продукти, а другата половина подреждаме на пластове в чашки заедно с току що получилото се кремаво щастие.

О, ами аз като че ли свърших. Една рецепта в две изречения. Още въпроси?


 
 




Гарнирайте всичко с листенцата мента и поставете в хладилника за два часа да си отдъхне.

Това за сега, а после атака!








19 коментара:

  1. Прекрасно! Никакви въпроси, само адмирации:)

    ОтговорИзтриване
  2. И от мен адмирации! Сттахотно чувство за естетика и композиция!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Йоли!

    Да се поизчервя ли малко? :)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесен слънчев десерт!Много красота и перфектна презентация!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти Бети!
    Радвам се, че ти харесва!

    ОтговорИзтриване
  6. Супер кремче, Драго!
    С това Маскарпоне (не мога да го опазя у дома :)) всичко става вкусно, а мангото е идеално в случая.
    Точно по мой вкус! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ами заповядай тогава! :)

    Две минутки само ти трябват.

    Мерси Ирма! :)

    ОтговорИзтриване
  8. М-м-м! Вкусотийка! Мерси за идейката - отдавна не съм правила нещо с коантро, даже съвсем го бях забравила, а то определено си казва думата при тази комбинация!

    ОтговорИзтриване
  9. Да,да,но не Дидка. Поизгуби му се аромата този път нещо.
    На твое място бих маринирал нарязаните плодове с него за да не правим една и съща грешка.
    Благодаря ти! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Честит празник!
    Драго,кремчето си го бива-достойно за похапване...Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря Живи!
    Честит празник и на теб!
    Марширува ли вече? :)

    ОтговорИзтриване
  12. Хм...да ти кажа честно коантрото ми се видя малко като количество спрямо маскарпонето и млякото, но в крайна сметка то си е въпрос и на вкус...но ще го пробвам така както ме съветваш - ще ги мариновам първо...

    ОтговорИзтриване
  13. :)) Ако наистина искаш да пробваш, то направи най-добре предната рецепта с маскарпоне т.е. Тирамису, но но вместо с череши мисля, че ще стане чудно и с манго. Кремчето е още по-хубаво.
    Успехи! :)
    http://wkusni-momenti.blogspot.de/2012/05/blog-post_13.html

    ОтговорИзтриване
  14. Направих го това десертче онзи ден, обаче мангото леко го карамелизирах, купих си коантро специално за случая, но сложих по обилно количество - на вкус....Получи се много вкусно и пивко!

    ОтговорИзтриване
  15. Да се оплача и похваля в едно, Драго.
    Направих аз кремчето, и се постарах да изглежда като копие на твоето, прибрах го да се охлажда и отидох на пазар. Прибрах се и веднага бъркам в хладилника едва ли не потривайки с ръце.
    И там какво мислиш има?- празните 3 чаши с бележка "Вкусно беше, ама малко!" И се зарадвах и ми стана криво, защото му се точих през целият път назад. Двамата калпазани го излапали и отишли да ми купят още продукти за втори тур.
    Та, това ми бе болката. Поздравленията са от тях. :)
    Утре втора доза. И няма какво да докладвам, знам че ще е мнооого хубаво, особено след като са вече изстудени продуктите, което значи, че Ирма ще го опита веднага, да не стане пак зиян. :)))
    Поздрави и слънчево утре!

    ОтговорИзтриване
  16. Ха, ха... Ирма, ще падна от стола.:)) Ама поне се посмях на воля! :))
    Е, какво да се прави. Всички рискове на професията трябва да се поемат за сметка на удоволствията. :))
    Следващият път седни пред хладилника!
    Благодаря ти!
    Дано и на теб ти е сладко! :))

    ОтговорИзтриване