сряда, 16 май 2012 г.

Есетра с чеснов сос

.


Продукти:

2-3 скилидки чесън
сока от един лимон
магданоз
печени бадеми
олио, сол и черен пипер
и разбира се риба



Начин на приготвяне:

Като начало си хващаме първо една чига. Изчистваме я, попарваме я с вряла вода и и смъкваме облицовката. После я нарязваме напряко на малки котлети, солим и пържим по около 2-3 минути от двете страни до приятно червено.

Мда, сега щяхме наистина вече да сме готови, ако се бяхме захванали първо със соса. За него счукваме скилидките чесън в хаванче на каша, добавяме сока и разбъркваме всичко с магданоза. Поливаме рибката с това ароматно творение, поръсваме с ядките, хапваме и за да не ни изгонят после от работа си взимаме най-добре един ден отпуска.

Да ни е сладко пък!






11 коментара:

  1. Просто ще умра някой ден с теб! От смях, не от друго!

    ОтговорИзтриване
  2. Че то друго какво остава?
    Да ти е вкусно! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Супер комбинация - класика в жанра! Само тази чига откъде я хвана? (-:

    ОтговорИзтриване
  4. E, то е все едно да питаш гъбаря къде са му местата, но все пак ще ти кажа. Има наблизо. И ти ли искаш? :)
    А за комбинацията и аз така мисля. Няма нищо по-вкусно от подлучена хрупкаво изпържена рибка.
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  5. Ох, Драго довърши ме ти с тая твоя златна рибка! Ей така, зачервена най-ми харесва. Великолепна храна!
    Последните два дни само риби пред очите ми, явно и у нас ще я има днес! ;-)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. :)) Ще стане рибар май от теб Ирма!
    Наканил съм се да си хвана тези дни отново малко прясна пъстърва и съм намислил да опитам отново с някое от римските сосчета така, че очаквай продължение. :)
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  7. Мммм! :)))
    Е, не мога да се сдържа да не те попитам: таз пъстърва, дето сам ще я ловиш, от розовата ли ще е? Да знам дали да следя или не ;)))

    ОтговорИзтриване
  8. Е, не е чиста сьомга, но прилича на нея. То червеният цват идва от рачетата, с които се храни така, че понякога го олучвам и него.
    Дъгови пъстърви се казват и не са диви, а зарибени, но като няма друго нали знаеш- и рака е щука. :)
    Все пак поглеждай! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Оо, Драго не разбирам аз много от риби и риболов, та не знам кои са дъгови и кои сьомгови - сега попрочетох, да не се срамя ;-).
    Но съм яла наситено розова пъстърва, уловена лично от мен с една плескарка (не ми се смей, моля!) в язовир Широка поляна.
    Такъв вкус няма нито една закупена. Но пък и рядко се улавя подобна. Явно е късмет.
    А като знам, че идат почивни дни предположих, че ще се разходиш по- на високо, за да си наловиш речна/езерна пъстърва, затова попитах. Със закачка, естествено :)
    Късмет в риболова! Ще поглеждам задължително... за да се облизвам после! :)))

    ОтговорИзтриване
  10. Много весел пост и страхотна рецепта!

    ОтговорИзтриване