.
Продукти за 4 порции:
2 патладжана
1/2 кг смляно месо
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 пресен домат
1 малка консерва домати
зехтин
сол, черен пипер, мащерка и розмарин
свеж босилек за декорация
Начин на приготвяне:
Тази рецепра със сигурност е измислена вече преди мен, но аз пък сега чак се сетих да го направя. Ако все пак някой някак си я познае, то моля най учтиво още от сега да ме извинява.
И така, нарязваме на ситно една глава лук, а втората на тънки филийки. С една лъжица издълбаваме вътрешността на сините домати и също я накълцваме грубо.
Запържваме първата глава лук и веднага след това с нея и каймата. Прибавяме нарязаното сърце на патладжана, пак пържим, а накрая сипваме там и доматите. Като се изпари до капка водата солим, подправяме с подправките и ароматизираме соса с една фино нарязана скилидка чесън. Опитваме и, ако ни накиселява подслаждаме с мъничко мед и готово.
Посоляваме леко патладжанените лодчици, товарим ги с побългареното болонезе и ги маскираме след това с втората глава лук и шпикованите с чесън нарязани на шайби пресни домати. Поставяме по едно клонче розмарин, накапваме свидливо с мъничко олио и запичаме всичко във фурната докато на цвят ни хареса.
Това е.
Атака!
Драго, снимките са перфектни!
ОтговорИзтриванеИ патладжаните са много апетитни!
Поздрави и хубава вечер!
Една усмихната вечер и на теб Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! :)
М'даа. За малко да си я заплюя :) Само, дето моите са с птиче месо и аз не мога да ги докарам така за фотосесията. А, и ги маскирам с паяжина от кашкавал... Значи си е твоя рецептата. :)
ОтговорИзтриванеАма щом си ни я казал, ще я пробваме. Знам, че ще ми хареса.
Хубави почивни дни, Драго!
Да, за малко да те олуча, но добре, че такива ми бяха подръчните материали. :)
ОтговорИзтриванеОбаче докато го пробвах ми скимна, че с риба тон също ще е много вкусно и не по-малко оригинално.
Ще се рискува май пак скоро.
Благодаря ти!
Драго,как си ги запекъл тези сини домати-супер изглеждат...
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
И не само Живи. И на вкус ги олучих случайно. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Аааа, изкушение голямо! Особено с тези красиви снимки, направо...
ОтговорИзтриванеДа, студени дори ги илапах. Нямаше време... :))
ОтговорИзтриванеМерси много!
Здравей,
ОтговорИзтриванеПриготвих пълнените патладжани и станаха изключително вкусни и красиви. Горе-долу ги докарах, като твоите на снимките, но без клонките розмарин. Благодаря за чудесната рецепта.
Поздрави и лека вечер :-)
Благодаря ти и аз за смелостта непознет/а! Радвам се, че ти харесаха! Рдна усмихната вечер и аз ти желая!
ОтговорИзтриване