.
Продукти:
За соса:
1 с.л. краве масло
1 шалот нарязан много фино
1 щипка чили
100 мл бяло вино
50 мл рибен или зеленчуков бульон
100 мл прясна течна сметана
1/2 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. горчица
1 с.л. студено краве масло
нишесте за сгъстяване
1 с.л. ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер
За рибата:
есетра
зехтин, сол и бял пипер
Начин на приготвяне:
Запържваме лука в маслото, подправяме с чили и гасим веднага с виното и бульона. Прибавяме сметаната, после горчицата и като поври малко сгъстяваме с нишестето. Оформяме вкуса с лимоновия сок, солта и пипера.
Сега разбъркваме всичко с магданоза и поръсваме с малки парченца студено краве масло, като го оставим без да бъркаме повече да се разтопи самичко.
За да не изсъхва при печенето намазваме рибата със зехтина. Посоляваме, подправяме с бял пипер и печем на силен грил от двете страни докато побелее по средата месцето.
Това е.
Поливаме горещата риба със соса и по желание поднасяме с варени картофи.
Да ви е сладко!
Вкусно и красиво:)
ОтговорИзтриванеЕх, че апетитно, а сос със горчица ми е много любим:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момиченца!
ОтговорИзтриванеЗначи наистина е трябвало да го направя! :)
Толкова апетитно изглежда, че направо ще си придърпам чинийката :)
ОтговорИзтриванеТочно така, не чакай покана! :)
ОтговорИзтриванеЗдравей Лети!
Драго,това филе изглежда толкова вкусно-направо не мога да отлепя поглед от него.Добре си се постарал да ти кажа...
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Да, "постара" е наистина точната дума защото снимките не станаха така, както бих искал и трябваше доста да ги помъча. Радвам се, че все пак ти харесват!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Живи! :)