събота, 20 октомври 2012 г.

Немски каселер с ананасово кисело зеле

.


 Продукти:

500 г каселер ( сварено пушено свинско )
800 г кисело зеле
3-4 шайби ананас или една малка консерва
1 глава лук
1 лъжица кафява захар
около 1/2 л зеленчуков бульон
6-7 зърна черен пипер
1/2 ч.л. кимион на зърна
5-6 пъпчици карамфил
2-3 дафинови листа
4-5 плодчета хвойна
сол на вкус
свинска мас за пърженето






 Начин на приготвяне:

Свинско със зеле. Една типична и любима комбинация в немската кухня.
Изглежда почти като нашето, но все пак е малко по-друго и честна дума, не е по малко вкусно.
Не ми се получи съвсем като в ресторанта, но с удоволствие си го хапнах.

А сега подробностите за тези, които се решат да рискуват:

Нарязваме на ситно лука и го запържваме леко в маста. Прибавяме ананаса на кубчета и карамелизираме всичко със захарта до едно приятно кафяво.

Сега идва ред на зелето, после на подправките, а след това на месото. То може да е нарязано на кубчета, на тънки шайби или, ако не успеете да се решите кое е по-хубаво комбинирайте просто с двете. В последните два случая шайбите се поставят най-отгоре върху леко запърженото зеленце и се залива всичко, но само колкото да се покрие с бульона.

Това беше.

Варим около 40 минути и сервираме за по-автентично с варени картофи.






Да ви е сладко!






2 коментара:

  1. Така-а-а, то всичко хубаво - и аз си го хапвам с удоволствие каслера, но това месце в БГ го няма...Виж за немското кисело зеле и аз съм решила да го пробвам как ще се получи. Във всеки случай си направил много вкусничка комбинация (-:

    ОтговорИзтриване
  2. Е, каслера не е задължителен чак толкова Диди. Има толкова подходящо пушено месце в България за замяна.
    Не се оправдавай!
    Врътни го набързо и идвай да се похвалиш! :)
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване