сряда, 26 септември 2012 г.

Винен кебап ала Драго

.



Продукти за 2 порции:

500 г свинско месо нарязано като за гулаш
1 глава лук
1 домат
1 с.л. мед
2 с.л. рибен сос
2 с.л. брашно
1/2 с.л. червен пипер
200 мл вино
зеленчуков бульон
2-3 парченца кора от лимон
7-8 зърна черен пипер
2-3 дафинови листа
олио
сол на вкус






Начин на приготвяне:

Приготвяме кебапчето почти както обикновено.
Зъпържваме лука с месото, а след това прибавяме и доматите. Разбъркваме една минута с брашното, 2 секунди с червения пипер и гасим с виното после. Пускаме в сосчето лимонената кора и подправките, овкусяваме с рибния сос и с меда, и оставяме всичко така да поври, докато се изпари алкохола.

Накрая заливаме с достатъчно зеленчуков бульон за да се покрие месото и го оставяме да си покъкри съвсем бавно на съвсем слаб огън.

Като ни свирне, че е вече готово, доовкусяваме с мед, сол или каквото ни се стори, че липсва и сгъстяваме евентуално с малко размито царевично брашно до гъстотата, която желаем.

Това е. Да ни е сладко!

Една чашка червено винце пасва идеално.




11 коментара:

  1. И без винце ще ми дойде идеално:) Ще пробвам с меда и лимонената кора.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. На мен също ми е интересно добавката на лимонената кора и мед! И естествено ще пробвам, защото обичам винен кебап, както и експериментите!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. О, ами щом ще се пробва, тогава не забравяйте и рибното сосче, макар, че без него също е хубаво. Само малко по-друго.
    Благодаряря ви момиченца! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много красво е поднесено ястието,чудесни снимки, както винаги!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти Мира! :)
    Сърдечни поздрави и тук!

    ОтговорИзтриване
  6. Веднага го захващам!Честна дума,не се майтапя.Само да си измия косата от боята и го подхващам!

    ОтговорИзтриване
  7. Ами да те е вкусно, Вкусно! И още много още бих могъл да ти пожелая. :)

    ОтговорИзтриване
  8. О-да! И на мен твоя вариант е добре дошъл, защото съм планувала винено кебапче за следващата седмица...Приятна неделя!

    ОтговорИзтриване
  9. Ами аз почти нямах, но благодаря ти Диди! :)
    Сигурен съм, че ще ти хареса!

    ОтговорИзтриване
  10. супер е рецептата,месото може да се замести с телешко предполагам ?

    ОтговорИзтриване