сряда, 6 февруари 2013 г.

Пиле с медено-бирена марината и зеленчуци

.




Продукти:

1 кг пилешки бутчета

Марината:

3 с.л. мед
1 ч.л. люта горчица
1 скилидка чесън
1 чаша бира
сока от половин лимон
настърганата кора от половин лимон

Зеленчуци:

1 фенхел
1 жълта и 1 зелена чушка
1 морков
1 глава лук
7-8 зелени маслини

сол и черен пипер






Начин на приготвяне:

Ето го и следващият експеримент, който се оказа не само ядлив, но и дори изненадващо вкусен. За любителите на смелата кухня особено настоятелно го препоръчвам. Освен това приготвянето трае само минутки така, че резултата почти не се чака.

И така, забъркваме първо от продуктите споменати по-горе и по реда на изброяване една марината, която случайно ми хрумна. Чесъна го нарязах тук съвсем тънко, но няма да е съвсем грешно, ако пожелае някой да го пресова. Хвърляме пилето вътре и го оставяме да се маринова така, както си иска, но най-малко 2 часа.

Щом това е готово се оказваме изведнъж пред една трудна дилема. Печено или пържено- това е въпроса. Аз го бутнах във фурната, но така както хубаво се е понакиснало като нищо можете да го метнете за няколко минути и в тигана.

Както и да е. Да предположим сега, че някак си все пак сте се справили и да довършим останалото.

Нарязваме зеленчуците на тънки резенчета и ленти и тъй като е почти сигурно, че нямаме уог подгряваме малко олио в тигана и то дотогава, докато тъкмо се накани да пуши.
Хвърляме зеленчуците вътре, подмятаме всичко нагоре няколко пъти, гасим с мъничко марината и оставяме да поври после една цяла минута. В никакъв случай не прекалявайте тук. Зеленчука трябва да си остане почти суров и да хрупа.

Ами това е.

Солим и гарнираме с мръвка.









10 коментара:

  1. Ее, появи се! :)
    Привет, Дарго!
    Такаа, погледнах аз снимките, върнах нагоре, та и консумативите отчетох, пак се върнах да се радвам на цветове и мръфки, пък рецептата накрая четох! Четох и се смях, за пореден път! :)
    Ей, страхотен си! Да пишеш по-често!!! И тая подложка, на една кука плетена на бас, че от мама си я пазиш! Много весела и цветна- носи много настроение! ;))

    ОтговорИзтриване
  2. Ами да, тук съм все още Ирма и е много хубаво, че и ти наоколо се навърташ. :)
    Пак ще трябва да ти кажа колко се радвам, че рецептичката ми ти харесва и освен това колко ми е приятно да си те чета всеки път и аз теб.
    Но за подложката почти изгуби. На една кука предполагам е плетена да, но стъпката си е немска.

    ОтговорИзтриване
  3. Изкушения само в този блог. Аз както "хич" не съм месоядна :)
    Намигат ми бутчетата, намигат :))))

    ОтговорИзтриване
  4. Съвсем случайно попаднах на блога, направих кокошката и стана чудно вкусна!!! Благодаря много за веселото списване на рецептата и за вкуса й, разбира се :)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти и аз Doby!
    Радвам се, че усмивката се е оказала вкусна. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти и на теб Кокона и нищо, че е след малко повече от година. Зарадва ме много! :)

    ОтговорИзтриване