събота, 9 февруари 2013 г.

Рибени рулца с бекон и фенхел а ла Драго

.





Продукти:

филетирана риба (прясна или замразена)
бекон тънко нарязан
настърган кашкавал
лимон
фенхел
червено цвекло
чесън
сол, счукани зърна от кориандър и черен пипер











Начин на приготвяне:


Свинско и риба. Едно съчетание, което е точно толкова вкусно, колкото и необичайно звучи и към което постоянно се връщам. Също както и в живота, противоположностите и тук много добре се допълват. Този път резултатът обаче надмина всичко това, което ми се мотаеше предварително в главата така, че да започваме мили деца защото нямам търпение вече да се похваля.

 И така, разтиламе първо сланинката, поставяме отгоре филето, солим с подправките и ръсим отгоре от кашкавала. С едно резенче от лимон и зелено от фенхел завършваме накрая шедьовъра, навиваме на рулце и закопчаваме с клечка за зъби.

Ето така се получи:





Подгрявяме после силно малко мазнина в тигана и пържим от всички страни докато се позапече кашкавала. Не се притеснявайте, на рибката малко и трябва. И една мъничка тайна, която случайно открих в тигана: Пуснете при пърженето в олиото 2-3 люспички чесън. Ефекта е неповторим и особено благодарен.





Ами това е.

Бързо лесно и като прегрешение вкусно.

За ганитура фенхел и нарязано червено цвекло поръсено с чесън.

Да ви е сладко!













8 коментара:

  1. Страхотна рецепта, страхотни снимки! Нямам думи ! Честно!

    ОтговорИзтриване
  2. Съвсевм честно?
    Блаодаря Йоли! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошно е наистина, и на вид е много изискано! Снимките ти са перфектни!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Ева!
    Обезателно я опитай! Няма да съжаляваш.

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятно апетитна рецепта!
    Снимките са фантастични!
    ПОЗДРАВИ!

    ОтговорИзтриване
  6. Привет Zi4e! :)
    Благодаря ти много!

    ОтговорИзтриване
  7. Ама невероятно си го поднесъл - прекрасни снимки! И честно казано доста ме заинтригува точно заради тази комбинация - свинско и рибка...
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  8. О да, комбинацията е неусоима!
    Е,нямам предвид свински кебаб с риба, но като се позамисля, дори и това май би го опитал. :)
    Благодаря ти и хубав ден и за теб Диди!

    ОтговорИзтриване