събота, 16 март 2013 г.

Морска треска с бекон и прошуто







Продукти:

4 филенца морска треска
4 тънки шайби прошуто
около 100 г бекон на кубчета
1/2 връзка ситно нарязан магданоз
1 пресована скилидка чесън
1 ч.л. счукани зърна черен пипер и кориандър
сока на 1/2 лимон
сол на вкус


За гарнитура:

2-3 моркова и 1 малка глава фенхел








Начин на приготвяне:

И отново една идейка за риба със свинско. Един истински компромис за не най-усърдните почитатели на вегетарианството в петък.

И така, овлажняваме филенцата с лимоновия сок и поръсваме с черен пипер, кориандър и точно толкова сол, колкото после ще искаме. Изчакваме мъничко да се мариноват и полагаме всяко едно върху тънка шайба прошуто, като ги прикрепяме едно за друго по двойки с шишчета.
Запържваме бекона, изваждаме го и после повтаряме същото с рибката. Първо от страната с прошуто, а като побелее леко филето обръщаме и пак пържим на усет до златисто-червено.

Изваждаме всичко и разбъркваме в същата мазнина бекона заедно с магданоза и чесъна.

Изсипваме върху рибката и е воала- готови сме.







За гарнитурка препоръчвам отново морковки с фенхел.

Да, слабост ми са, но пък пасват перфектно.





Да ви е вкусно!





12 коментара:

  1. Драго, драсни моля техологията ти за приготване на гарнитурката морковки с фенхел

    ОтговорИзтриване
  2. Ами технология тук почти няма.
    Нарязваш като на снимката на по-големи, но тънки шайби моркови, фенхел, а по желания също и лук.
    Хвърляш в тиган с гореща мазнина и подхвърляш нагоре 4-5 пъти, колкото само да се бланшират. Трябва да си останат по китайски хрупкави.
    Малко черен пипер и кориандър, и готово.
    Или още по-хубаво е, ако ги залееш накрая с малко медена марината.
    Ще нямериш такава тук:
    http://wkusni-momenti.blogspot.de/2013/01/blog-post_8.html

    или тук:
    http://wkusni-momenti.blogspot.de/2013/02/blog-post.html

    Надявам се, че успях мънико да ти помогна.
    До скоро!

    ОтговорИзтриване
  3. Много обичам твоите ястия, Дарго! И това ти предложение е чудесно - фино и нежно като вкус и визия!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Жабчето си плаче за една сладка целувка просто! ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Нали? Жабчето е най-вкусно. :)

    Хубав ден и на теб Ирма!

    Тук днес е истинска пролет, но снежна. :)

    ОтговорИзтриване
  6. За пореден път ме тресна с тази треска:)Много ефектна и апетитна!

    ОтговорИзтриване
  7. Ох, чак се уплаших да не съм ти направил нещо.
    Никакво тресене. Най-много да те хване треската да я направиш веднага. :)
    Лека вечер желая и до нови срещи Траянка!

    ОтговорИзтриване
  8. Жабката е голяма красавица, Драго! Рибата със сигурност е божествена. :)

    ОтговорИзтриване
  9. Да, жабчето е наистина "тя" Еви. Неможе просто да се обърка. :)

    А рибката стана наистина чудна.

    Трябва само да се намали количеството на сланинката за да се подобри малко баланса.


    Радвам се да те видя пак тук! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотна рецепта,много обичам рецепти с прошуто! Успехи и поздрави

    ОтговорИзтриване
  11. Поздрави и за теб Стефи!
    Благодаря ти! :)

    ОтговорИзтриване