Продукти:
4 филенца морска треска
4 тънки шайби прошуто
около 100 г бекон на кубчета
1/2 връзка ситно нарязан магданоз
1 пресована скилидка чесън
1 ч.л. счукани зърна черен пипер и кориандър
сока на 1/2 лимон
сол на вкус
За гарнитура:
2-3 моркова и 1 малка глава фенхел
Начин на приготвяне:
И отново една идейка за риба със свинско. Един истински компромис за не най-усърдните почитатели на вегетарианството в петък.
И така, овлажняваме филенцата с лимоновия сок и поръсваме с черен пипер, кориандър и точно толкова сол, колкото после ще искаме. Изчакваме мъничко да се мариноват и полагаме всяко едно върху тънка шайба прошуто, като ги прикрепяме едно за друго по двойки с шишчета.
Запържваме бекона, изваждаме го и после повтаряме същото с рибката. Първо от страната с прошуто, а като побелее леко филето обръщаме и пак пържим на усет до златисто-червено.
Изваждаме всичко и разбъркваме в същата мазнина бекона заедно с магданоза и чесъна.
Изсипваме върху рибката и е воала- готови сме.
За гарнитурка препоръчвам отново морковки с фенхел.
Да, слабост ми са, но пък пасват перфектно.
Да ви е вкусно!
Драго, драсни моля техологията ти за приготване на гарнитурката морковки с фенхел
ОтговорИзтриванеАми технология тук почти няма.
ОтговорИзтриванеНарязваш като на снимката на по-големи, но тънки шайби моркови, фенхел, а по желания също и лук.
Хвърляш в тиган с гореща мазнина и подхвърляш нагоре 4-5 пъти, колкото само да се бланшират. Трябва да си останат по китайски хрупкави.
Малко черен пипер и кориандър, и готово.
Или още по-хубаво е, ако ги залееш накрая с малко медена марината.
Ще нямериш такава тук:
http://wkusni-momenti.blogspot.de/2013/01/blog-post_8.html
или тук:
http://wkusni-momenti.blogspot.de/2013/02/blog-post.html
Надявам се, че успях мънико да ти помогна.
До скоро!
Много обичам твоите ястия, Дарго! И това ти предложение е чудесно - фино и нежно като вкус и визия!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Жабчето си плаче за една сладка целувка просто! ;)
ОтговорИзтриванеНали? Жабчето е най-вкусно. :)
ОтговорИзтриванеХубав ден и на теб Ирма!
Тук днес е истинска пролет, но снежна. :)
За пореден път ме тресна с тази треска:)Много ефектна и апетитна!
ОтговорИзтриванеОх, чак се уплаших да не съм ти направил нещо.
ОтговорИзтриванеНикакво тресене. Най-много да те хване треската да я направиш веднага. :)
Лека вечер желая и до нови срещи Траянка!
Жабката е голяма красавица, Драго! Рибата със сигурност е божествена. :)
ОтговорИзтриванеДа, жабчето е наистина "тя" Еви. Неможе просто да се обърка. :)
ОтговорИзтриванеА рибката стана наистина чудна.
Трябва само да се намали количеството на сланинката за да се подобри малко баланса.
Радвам се да те видя пак тук! :)
Страхотна рецепта,много обичам рецепти с прошуто! Успехи и поздрави
ОтговорИзтриванеПоздрави и за теб Стефи!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! :)
Прелест!
ОтговорИзтриване