неделя, 10 март 2013 г.

Подлучени спагети с риба тон

.



 Продукти за 2 порции:

300 г спагети
около 50 мл зехтин
3 стръка зелен лук
една връзка магданоз много ситно нарязан
1-2 скилидка пресован чесън
3 ч.л. каперси
1 оцедена консерва риба тон








Начин на приготвяне:

Едно задължително ястие за гладни с предпочитания за бързо и лесно, но вкусно.

.

И така, първо сваряваме пастата така, както предвидливо са го написали на опаковката. Изсипваме я в гевгир и я отцеждаме от водата.

.

Сега запържваме в зехтина зеления лук заедно с каперите и магданоза, но само толкова, колкото да се оправдаем. Сваляме от огъня и освежаваме според търпимостта на околните с 1,2  или 3 скилидки чесън. Заливаме с това ароматно зехтинче спагетите и разбъркваме заедно с рибата.

.

Да ви е сладко!








11 коментара:

  1. Пастата ти е сварена по всички правилни показатели!И италианците ще ти завидят.Бравост!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусно и бързо! Много красиви снимки!

    ОтговорИзтриване
  3. Все по-рядко ми се прииска да хапна и приготвя някоя рецепта, май е професионално изкривяване вече. Изключение са твоите творения. Винаги успяваш да предадеш уникалния вкус, структура и цвят на ястията, Драго. Кажи ми, може ли някой да устои на тези спагети?! Прегръдки с пожелания за прекрасна нова седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  4. O да, олучих я този път Йоли. И точно в десятката даже.

    Идейката излезе изключително вкусна и със сигурност отново ще се използва.

    Благодаря на съавтора! :)

    Ама много!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти Luchiya!

    Опитай я бързо! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Аз не успях да им устоя Еви. След първата чиния и допълнителното моментално изчезна.

    Снимките не стават винаги така както аз бих желал да ги видя, но какво да се прави... С техническите проблеми не винаги можеш да се пребориш.

    Радвам се да те видя тук, а комплиментите от теб са ми особено ценни!

    Една много усмихната седмица и аз ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Мисля, че по-вкусна и скоростна рецепта скоро не съм виждала:)

    ОтговорИзтриване
  8. Точно така е Траянка.
    Съотношението работа-хранене тук е доста полезно.
    Никак не обичам за 20 минути хранене да готвя 3 часа. Е, освен ако снимката рабира се не си заслужава. :)
    Препоръчвам ти тази рецептичка много горещо. Много вкусно за отрицателно време!
    Един слънчев ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  9. Драго изглежда невероятно вкусно!
    Поздрави и хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря!
    И за теб Диди! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Прекрасни снимки!
    То да чете човек, да гледа ли!
    :)
    Е, трябва и да се яде, то ясно:)

    ОтговорИзтриване