събота, 31 август 2013 г.

Пълнени яйца със сьомга и сметанов хрян

.




Продукти:

3 твърдо варени яйца
2 ч.л. готова хрянова паста със сметана
1-2 ч.л. лимонов сок
копър
сол и черен пипер на вкус


За домашно направена хрянова паста:

100 г прясна сметана
20 г хрян
4 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. захар
сол






Начин на приготвяне:

Да, точно така е, в една добра кухня нищо не се хвърля и тъй, като все още имам пушена сьомга реших да продължа темата с нея.
Комбинацията е класичска: хрян с пушена сьомга и варено яйце само, че днес няма да ги мажем на тънки филийки. Черният хляб пасва добре в тази компания, но сега просто ще го подминем.

Разрязваме яйцата на дълго, на пряко или по диагонал- това трудно решение трябва всеки сам да го вземе. Изваждаме жълтъка и го смесваме по-скоро на вкус с хрянова паста, лимонов сок и подправки.

Ами това май беше.

Пълним яйцата с тази смес и с парченца от сьомга, сервираме за закуска или гълтаме просто на крак и хич не ни пука.

Да ви е вкусно!








PS.
 Хрянова паста може също всеки уважаващ се кулинарен ентусиаст и съм в къщи да си забърка. За целта се разбива до твърдо сметаната. Настъргва се хряна и се поръсва със сок от лимон за да не се опитва да потъмнява. Разбърква се със сметаната и се подпрявя отново с лимон, сол и мъничко захар. До сервиране се съхранява на хладно.
Внимание, опасно!
Човек може пръстите да си отхапе, ако се поднесе с варен телешки бут.
На слука!



Няма коментари:

Публикуване на коментар