неделя, 6 април 2014 г.

Макарони пене с песто от левурда

.




Продукти за 2 порции:

 За пестото 

една връзка левурда ситно нарязана
 2-3 с.л. грубо счукани печени бадеми или други ядки
10 с.л. зехтин
50 г козе сирене
сол и черен пипер
1-2 ч.л. лимонов сок и настъргана кора от лимон

Освен това около 250 г макарони пене и няколко ядливи цветя









Начин на приготвяне:

 Ами много просто.  Разбиваме с пасатора всички продукти за пестото и доовкусяваме по желание. Поръсваме го върху сварените според строгите указания на опаковката макарони и превръщаме след това всичко с цветята в една пролетна, вкусна ливада.

Да ви е сладка!




8 коментара:

  1. Страхотно пролетно настроение създаде с тази рецепта!Ама наистина,без майтап,много ми хареса.Огромни поздравления!Окосил си ливадата с левурда май ...

    ОтговорИзтриване
  2. Пролетен разкош! Всичко бих омела тук с най-голяма наслада, Драго. И цветята! ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Привет и тук Ирма!
    Излапах ги и дори се замислих как би излеждал букет рози вместо салата. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много ми хареса цялата комбинация!А идеята за песто с левурда я открадвам веднага - толкова много имах от нея и се чудех как другояче да я използвам...опасохме я де, но за догодина ще имам и това предвид :) Поздрави Драго :)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Ева!
    Благодаря Иви!
    Да, наистина време да се поразмеришем малко. С това растение и с тоз аромат, възможностите са безкрайни.

    ОтговорИзтриване