вторник, 8 април 2014 г.

Пиле на скара с песто от левурда и босилек

.




Продукти:

пиле
30 мл зехтин
сока на един лимон
сол и черен пипер

За пестото

1 шепа левурда
1 шепа босилек
2 с.л.  счукани бадеми
10 с.л. зехтин
сол, черен пипер и сок от лимон








Начин на приготвяне:

Разрязваме пилето напряко през гърдите и го мариноме около 1/2 час с  олиото, лимона и подправките, намазано с част от разбитото песто.
Печем почти до готовност от разрязаната страна като не се притесняваме за вида му изобщо. Ребрата могат спокойно да прегорят и това може само да ни е от полза. Обръщаме после обрато и печем докато ни хареса цвета на коричката.
Сервираме, намазваме отново с песто, отваряме бирата и се крием на сянка.

Да ви е сладко!





4 коментара:

  1. Драго, предлагам ти сделка - няма да ти открадна от аспержите (макар да са ми интересни през твоя прочит), но взимам това зачервено нещо с прекрасна зеленина отгоре. Съгласен? :) Наистина се е получило много вкусно пиле, много по мой вкус. :)
    Поздрави и наздраве!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, колко си бил гладен! Този път ни остави без хумор и забава. Че и на сянка се криеш... време ли е вече? ;)
    Отмъквам ти тоз, последния баджак за наказание! Така де, не ни питаш какво ни е само да се облизваме тук като котараци!
    Хубава вечер и прекрасно утре ти желая, Драго! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми допадза това предложение, а пестото с левурда обожавам, дори пробвах мариновано с него пиле и изпечено и е страхотно. Хубава сряда!

    ОтговорИзтриване
  4. Ами да, разграбиха ми пиленцето веднага. :)
    Радвам се, че ви хареса мили деца!
    То си беше и за харесване всъщност. ;)
    Благодаря ви!

    ОтговорИзтриване