петък, 16 май 2014 г.

Морска сьомга в хартия

.



Продукти за две порции:

2 филета морска сьомга ( американска треска)
250 г сварен бял или червен боб от консерва
1 малка глава лук или 2 стръка зелен
2 лимона
кориандър на зърна, сол и черен пипер
по 1-2 клончета мащерка и копър
по 2-3 бучки краве масло за порция






Начин на приготвяне:

Не, не е манджа с грозде, а боб с риба и кокото и да не ви се вярва, разликата между двете понятия тук е много голяма. Опитайте обезателно! Само мъничко смелост и ще бъдете веднага възнаградени с едно фино съзвучие, което умее много приятно да изненадва. Обърнете внимание на приборите обаче! Няма други такива, защото са ми подарък от едно много мило и особено талантливо кандидат-градско. Благодаря Тики! Дано и на теб ти хареса тази мини-рецепта:

Посоляваме рибата, поставяме я в хартия за печене и я поръсваме с аромата на всички подправки. Размесваме боба с лука и го изсипваме също при нея. С половината сок на лимона поливаме, а другата я нарязваме тънко и хвърляме отгоре небрежно. Закръгляме  с няколко бучки краве масло всички вкусови предположеня, завиваме вестника и печем на 220°С около 15-20 минути в подгрятата фурна.

Готово.

Да ви е сладко!

Започвам сега втората порция вече.








Накрая дори това не остана:




9 коментара:

  1. Драго, сигурна съм, че ще й се усмихне Тики, чудна е рибката ти :)
    Ама и Тики е чудна, цял ден ме усмихваше днес, да не иска да я остави човек...
    Поздрави и за двама ви! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Привет Гери! :)
    Дано се наканиш да я опиташ.
    Благодаря ти!
    Взимам си моите поздрави веднага! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз докога ще съм кандидат-градско!? Сигурно трябва да пия една бира с цаца и картофки на бургаска земя, за да се довърши профилът ми! :) Така исках да отида до там, да знаеш! Да видя Данито и Дети, но не остана време някак :/
    Рибката е чудно-чудна!! И не приборите я правят така, а твоят финес и гурме допир :)
    Взимам си герините поздрави и аз и усмихната (направо нахилена!)си лягам :)
    Прегръдка от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ами не зная до кога, но в изпита сигурно ще има нещо с октоподи и миди. :)
    Благодаря и леки сънища Тики!

    ОтговорИзтриване
  5. От към мен се чу: "Oh, no! Octopus! Bliock!"... Това беше първосигналното. После омекнах и си казах, добре, де, можеше и по-гадни неща да поиска 8-) Значи скоро ще съм градско! Ще ги помъча в тигана тия 2 твари, като се върна по френско.
    Медени сънища! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Градско, аз съм по манджите с грозде :)
    Така че в това предложение вече съм влюбена!
    Кандидат градското добре се е представило, но ще го видим и на родна, градска почва....
    Поздрави за теб от слънчев Бургас!

    ОтговорИзтриване
  7. :)) Да, ти ще я изпитваш тогава и ще издаваш свидетелството. Аз предлагам да има и една сурова мида, но ти най-добре знаеш.
    Мерси Дани! Радвам се , че ти хареса!Поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване
  8. Да си ги ползваш със здраве приборите. Рибата ми хареса много,напомня ми за едновремешните консерви със боб и краставички. Е, това е по-така вариант със сьомгата, а и аз съм от смелите :)) Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  9. Всичко и винаги трябва да е малко "по-така" Кайти и, ако не е ще трябва да си го направим. :)
    Един хубав ден от мен и благодаря ти!

    ОтговорИзтриване