събота, 17 май 2014 г.
Диня на скара с козе фреш-сирене
Продукти за 4 порции:
около 500 г диня
6 с.л. зехтин
1 с.л. мед
настърганата кора на 1 лимон и сока на половин
1 люта чушка
сол и черен пипер
1-2 с.л. препечен сусам или кедрови ядки
200 г козе сирене-фреш или някакво друго
няколко листенца мента
Начин на приготвяне:
Да, лятото идва и е крайно време вече да запалите грила. Със зеленчуци и мръвки всеки го може, но с тази мъничка изненада ще успеете да учудите дори и най-непоклатимия ви приятел-всезнайко. И така, печена диня на скара:
Първо разбъркваме хубаво сиренето и, ако ни се стори все още гъсто го разреждаме с 1-2 лъжици кисело млаяко и го разпределяме после по братски в панички.
От зехтина, лимоновия сок, лимоновата кора и нарязаната на ситно люта чушка оформяме сосче, което подправяме със солта и пипера. Толкова за подготовката. Поливаме сиренцето, ръсим с пепечен сусам и освежаваме с мента.
Сега режем динята на триъгълници и я нанизваме на на шишчета за по-ефектно. Хвърляме я на грила и запичаме от всяка страна за по 2-3 минути. Не очаквайте да ви замерише на мръвка, но ако все пак се случи, значи сте забравили да изчистите скарата и е останало нещо по нея от миналата година.
Ами това беше. Поставяме шишчетата на ръба на паничките и сервираме това удоволствие за най-голямо разочарование на всичките гладни.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Драго, направо ме разби с това предложение! Толкова да обичам диня със сиренце през лятото, а ти така да ми развихри въображението... Браво! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
О радвам се, че съм успял Гери.
ОтговорИзтриванеТова беше точно целта. :)
Усмихната и за теб!
Успя и още как! Само да им дойде сезонът и да са си нашите вкусни дини, определено ще експериментирам по твоята идея. ;) Благодаря!
ОтговорИзтриванеУсмивки от мен!
Браво, браво, браво!!! И аз съм разбита! Ама напълно разбита! С мастичка върви ли си? Наздраве, уникална рецепта и снимки!
ОтговорИзтриванеАми наздраве вкусно такова. Благодаря ти!:)
ОтговорИзтриванеВъпреки, че не обичам комбинации сладко-солено, събуди любопитството ми и апетита, Драго! Невероятна рецепта и снимки! :)
ОтговорИзтриванеМерси Ева!
ОтговорИзтриванеЕдна диня винаги събужда представи и спомени за едно вкусно и слънчево лято.
Опитай я при възможност!
Благодаря ти много и до скоро! :)
Е няма как да не сладко, щом е диня, независимо, че и сиренце има!Ще изчакаме сезона на динята и.... ще се пробва!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Мерси Руми!
ОтговорИзтриванеАз не чакам, защото български тук няма да дойдат, а температурите вече са наистина летни. 30 градуса днес са ни обещали. Май дори за още една ще изтичам. :-)
Сърдечни поздрави и за теб!
Обожавам я тази комбинация! А при теб гурме представяне, както винаги!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав, Драго!