Продукти:
1 тиква Хокайдо
1/2 жълта ряпа
4-5 корена пащърнак
1 глава целина
6-7 моркова
1 парче джинджифил
1 лимон нарязан на шайби
1 шепа почистени дребни лукчета
1 връзка зелен лук
2-3 цели глави чесън
6-7 листа салвия
5-6 клончета розмарин
1 ч.л. бял пипер
1 ч.л. грубо смлян черен пипер
1 равна с.л. сол
80 мл. зехтин
1 пиле нарязано на порции
Начин на приготвяне:
Ето така се прави най-вкусният есенен гювеч, който някой, някога е опитвал. Бързо, лесно и само в три стъпки. Всъщност, почти няма нищо за писане, така че гледайте снимки и си представяйте всичко останало.
1. Нарязваме по касапски всичко грубо, осоляваме, и изсипваме с подправките и зехтина в една вълшебна торбичка.
2. После усърдно друсаме всичко без да се престараваме.
3. Накрая изсипваме в гювеча и печем до готовност. То няма да се обади, но 1 1/2 часа при 220°С обикновено са повече от достатъчни.
Това е.
Да ви е сладко!
Как няма да ни е сладко... Колко богат, вкусен и полезен (важно е!) гювеч! Драго, браво! :)
ОтговорИзтриванеУсмивки от мен!
Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеИ за теб Гери! :)
Много красиво и вкусно изглежда, Драго, но ми се иска да попитам (извинявам се, ако ти се стори глупаво) няма ли нужда и от маааалко течност (все пак всички продукти са по-хлебни) или съм пропуснала нещо :( !?
ОтговорИзтриванеПоздрави и спорна седмица!!
Здравей Руми и извини ме, моля те, за късния отговор. Не, не е нужна никаква допълнителна течност, а и в продуктите няма нищичко хлебно. Дори картофи не съм слагал. Корените си пускат достатъчно сосче. Не се притеснявай! :)
ОтговорИзтриванеТоку що попадам на блога. Всичко изглежда толкова вкусно, че се чудя от коя рецепта да започна... Все пак да задам един лаишки въпрос. Целият лимон (срещнах го и в още няколко рецепти), не вгорчава ли леко ястието?
ОтговорИзтриване*Анонимна съм защото не съм наясно с профилите, иначе съм Анна
Привет Ани,
ОтговорИзтриванерадвам се, че ме намери и много ти благодаря за това хубаво мнение!
Този проблем с лимона и аз съм го имал, но това нагарчане по принцип се получава само когато сложиш лимона в някакво сосче. Там наистина трябва много да се внимава, но в случая при печеното това негативно влияние липсва. Много е вкусно и слагай колкото искаш. Препечената лимонена коричка ми е дори особена слабост. Опитай! Стискам ти палци! :)