понеделник, 16 февруари 2015 г.

Паста с левурда и риба тон

.


Продукти:

Паста
100 мл прясна сметана
100 мл прясно мляко
1 стиска левурда
1 консерва риба тон в олио
сол и черен пипер
1 ч.л. нишесте за сгъстяване





Начин на приготвяне:

Точно така, както винаги готвим за гладни: бързо, сръчно и особено вкусно. Най-много 10 минутки би ни отнело приготвянето на това ястие, съвсем коректно пресметнато, обаче без каненето.

Първо сваряваме пастата точно така, както някой се е сетил вече да го напише на опаковката. През това време отцеждаме олиото от консервата. Загряваме млякото и сметаната в тиган и сгъстяваме с нишестето. Сега прибавяме нарязаната левурда и разбъркваме соса заедно с рибата тон, като овкусяваме с черен пипер и солим колкото ни е нужно.

Заливаме готовата паста със соса и веднага започваме да я навиваме с вилица. Ако лентите са особено дълги, можете да сервирате също с ножици.

Да ви е вкусно!




PS.
Левурдата или мечият лук, както казва народът тук не е задължителна. Зная, че още не е поникнала, но ако някой особено предвидлив като мен си е замразил от предната пролет, то сега трябва само да я извади от фризера и после да се облизва доволно.

12 коментара:

  1. И за закуска няма да я откажа, с или без левурда. Прекрасна рецепта и снимки, Драго! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря и да ти е сладко Еви!

    ОтговорИзтриване
  3. Ама колко вкусна порция, Драго! Хем питателна, хем с щипка свежест, страшно ми хареса! :)
    Поздрави и браво за предвидливия ход. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много обичам мечи лук и винаги се запасявам достатъчно с него.
    Скоро пак ще го жъна в моята "плантация" в гората. :)
    Мерси Гери!

    ОтговорИзтриване
  5. Изглежда божествено! Щастлива съм, че открих твоето прекрасно място, Драго (надявам се, че нямаш против на "Ти"). :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре дошла Дани!
      И аз много се радвам, че ме намери. Дано откриеш тук и още нещичко. :)
      Благодаря ти!

      Изтриване
  6. Тарикат с левурда във фризера :)))) Моят свърши, ще чакам на пролет из нашенските плантации и тогава се заемам с пастата по рецептата ти :)

    ОтговорИзтриване
  7. Няма нужда да чакаш чак толкова Кайти. Рецептата и без мечи лук е чудесна и търпи каквато и да е промяна. Хайде, опитай я и ела да ми се похвалиш!
    Благодаря ти! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Отговори
    1. Вкусно и лесно, Габи. :) Опитай обезателно!
      Благодаря ти!

      Изтриване
  9. Чудна рецепта и съм сигурна, че в сосчето може да се добави и нещо различно, което може би ще промени, но няма да направи вкуса по-лош!
    Сервираната порция чака да бъде изпапана, даже вика :)
    Поздрави, Драго!

    ОтговорИзтриване