.
Продукти:
2 хубави телешки стека
2-3 с.л. фъстъчено олио или друго с по-висока точка на горене
За соса:
2 с.л. краве масло
2-3 главички шалот нарязан на филийки
1 щипка червен пипер
сок от 1 портокал
1 ч.л. горчица
1 с.л. соев сос
150 мл прясна сметана
За гарнитура:
резене, моркови и лук нарязани на дълго и подхвърлени няколко пъти в гореща мазнина в тигана
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Запечатваме мръвката на най-силен огън във фъстъчено олио от всяка страна за по около две минути, а след това я оставяме за почти половин час в предварително загрята на 90° фурна. Това е. Така се прави перфектния стек и стига толкова тайни!
Увиваме го след това в алуминиево фолио да не настине и спретваме бързо всичко останало.
За соса запържваме
шалота в краве масло и разбъркваме бързо с пипера.
Гасим със сока на един портокал и овкусяваме със соев сос и горчица. Сега заливаме с прясна сметана, добавяме сока от току що
приготвения стек и редуцираме до желаната гъстота на която сме свикнали.
Това е.
Сервираме и нападаме! Да ви е сладко!
Тези направо ги отмъквам, който иска да се сърди! Още като ги видях, подобаващо ги оцених и без рецепта - и на цвят, и на цитрусов вкус. Браво, Драго! :)
ОтговорИзтриванеО да, тези не са за пропускане Еви. :)
ИзтриванеИзобщо не се задържаха.
Благодаря ти!
Дано Евичка се е смилила и е оставила и за мен :)
ОтговорИзтриванеЧудесно е, градско!
Поздрави!
Ох, незнам... Много ми се свиди, но заради вас ще взема да ги врътна отново.
ИзтриванеМерси Дани! :)
Драго, тебе трябва или да те забранят или да те .... наградят. Това, което правиш е просто уникално!
ОтговорИзтриванеО, във всеки случай става за хапване Илиянка! :)
ОтговорИзтриванеНе го пропускай!
Благодаря ти! :)