неделя, 19 април 2015 г.

Аржентински сос чимичури (Chimichurri)

.



Продукти:

2 скилидки чесън
1 глава лук
1 връзка магданоз
1 с.л. мащерка
1 с.л. риган
1 дафинов лист
1 ч.л. червен пипер
1 люта чушка
1/2 ч.л. морска сол
1/2 ч.л. смлян черен пипер
2 с.л. винен оцет
3 с.л. зехтин







Начин на приготвяне:

Ами сложно е и не е за всеки, затова  четете внимателно и ако трябва питайте, докато съм все още наблизо!

Нарязваме всичко на ситно, пасираме или го счукваме на паста в хаванче.
Това е.
Оставяме поне 20 минути да престои и мажем печени пилета, риба или стекчета с него.

Да ви е сладко!





При мен днес имаше пържени филенца от треска, но другият път и на говеждото стекче няма да му се размине. Наздраве!





6 коментара:

  1. Майтапчия :) Чак си забравих многото въпроси за хубавия сос :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Върни се пак и ще се сетиш Аайти! ;)
      Благодаря, че надничаш!

      Изтриване
  2. Смешен човек. Толкова е забавно при теб. И красиво, и вкусно! Майсторска работка.

    ОтговорИзтриване