неделя, 17 май 2015 г.

Зеленчукова палитра със свински стекчета

.

Продукти:

250 г изчистени бели аспержи
250 г изчистени зелени аспержи
2-3 стръка зелен лук
1 морков нарязан на пръчки
около 10 парти-доматчета
1/2 лимон на резенчета
1 глава чесън
1 клонче розмарин

5-6 свински стекчета
сол и черен пипер

За соса:

1 шалот нарязан на ситно
1 скилидка чесън
30 г краве масло
около 1 см джинджифил
150 мл течна сметана
200 мл зеленчуков бульон
по желание 1 ч.л. нишесте за сгъстяване

пръчка ванилия
сол и бял пипер





Начин на приготвяне:

И това не е кой знае каква рецепта, а по-скоро една малка, вкусна импровизация с налични продукти.

За целта първо приготвяме соса като запържваме продуктите в маслото. Добавяме сметаната и увеличаваме количеството с бульона. Овкусяваме с ванилията, солта и пипера, а който желае може да сгъсти малко с нишестето.

Хвърляме зеленчуците в подходяща форма за печене и заливаме всичко с вълшебното сосче.
Печем около 15-20 минути в предварително загрята на 200°С фурна.

През това време врътваме в тигана и мръвката. Пържим стекчетата не-по-дълго от 1 цяла минута от всяка страна. Поръсваме ги със сол и черен пипер и гарнираме с тях зеленчука.

Толкова от мен този път.

Да ви е сладко!





9 коментара:

  1. Това е изключително красиво. Със сигурност е и вкусно, но в случая картината, която си създал доминира над всичко. Прекрасно е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз пък сега ще се пукна от гордост, че му харесва на вкусното. :)

      Изтриване
  2. Импровизация, ама каква! Да се нахрани човек само докато гледа. Да ти е сладко, Драго!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Да ти е сладко и на теб Ирме! :)

      Изтриване
  3. Гледката е просто зашеметяваща!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, вкусничко стана. :) Мерси Илианка!

      Изтриване
  4. Не е рецепта, но изглежда красиво, звучи вкусно и те примамва да опиташ - нали това е целта на едно такова предложение - със сигурност ДА!!
    Поздрави и прекрасни почивни дни, Драго!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че те е примамило Руми. Благодаря ти!
      Обезателно да го опиташ!

      Изтриване
  5. Тук май си рисувал, а не готвил:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване