.
Продукти:
250 г ягоди
сока на един лимон и настърганата му кора
140 г захар
3 пресни яйца
120 г меко краве масло
Начин на приготвяне:
Мда, ягодов кърд... Не се притеснявайте, днес няма нито да къдрим, нито да къртим. Аз винаги съм бил за ясните български имена и независимо, че изобретението е английско, винаги бих предпочел да си намажа филията с нещо понятно.
И така, за да си направим ягодово масло нарязваме първо плодовете на ситно и заедно със захарта и кората ги мариноваме в лимоновия сок за около 30 минути. Пасираме ги и заедно с яйцата ги бием енергично с телта до кремче на гореща водна баня.
Сваляме от огъня и бием още малко по инерция докато започне да се охлажда. Разбъркваме сега постепенно с маслото и разливаме в изварени, чисти бурканчета. Затворени с капачки, ако някой успее да не ги излапа, може така до две седмици да ги съхранява.
Ами това е. Мажем филийки и си мислим колко е хубаво, че знаем английски.
Да ви е сладко!
Много си сладък! Ама много! Винаги успяваш да ме развеселиш от сърце! Чудно масло си забъркал!
ОтговорИзтриванеАми да, накърдих го едно хубаво. :)
ОтговорИзтриванеНаправо "къртиш" от всякъде с това масълце :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, градско!
Тенкю Дани! ;)
Изтриване