неделя, 20 март 2016 г.

Стек с ароматно масло с аншоа и каперси

.



Продукти:

2 телешки стека от бута

50 г меко краве масло
1 ч.л. отцедени и нарязани каперси
2 ситно нарязани филенца аншоа
1 малка фино нарязана глава шалот
1/2 скълцана скилидка чесън
21 ситно нарязани иглички розмарин
8 см² листенца магданоз
4,5 зърна смлян черен пипер
15 капки лимонов сок
сол, колкото си желаете и
1 щипка червен пипер за цвят






Начин на приготвяне:

Ами, колко пъти да ви разказвам как си приготвям всеки път стека? Тук в случая по-интересното е маслото и затова ще сложа днес акцента на него.

За начало включете фурната на 90°С и я оставете на спокойствие да се подгрее.
Като загрявка разбийте маслото с нещо на кремче и го разбъркайте с всички подправки изброени по-горе, като се стараете скришно да станете дори още по-точни.
Доовкусете го, ако с право ми нямате вече доверие, и го оцветете с малко червен пипер, защото така съм написал в рецептата.

Сега загрейте силно бутершмалц в тигана или просто олио с малко масло, ако не знаете все още какво е. Наръсете стекчетата със сол и пипер и ги запържете силно в горещата мазнина по две минути от всяка страна. След това ги сложете на скарата в подгрятата фурна и в зависимост от дебелината им и от цената на мръвката ги оставете там около 20-30 минути за да се досготвят.

През това време си пригответе работната маса за снимки и изпържете малко картофки.
Поднесете бижутата покрити с маслото, щракнете две снимки, отворете по една бира и нападнете спокойно.

Наздраве и да ви е сладко!





5 коментара:

  1. Я, кой се завърна:) Притесних се, че само гладуваш:) Изглежда супер апетитно, обаче май в България така поднесено, месото се счита за сурово:) Опасявам се, че ще ме бият:)Но пък не пречи да пробвам. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха, ха... и аз съм израсъл в това време, когато месото трябваше да бъде до кафяво опечено и да не се вижда нищо червено.
      Все пак те съветвам обезателно да опиташ, защото иначе никога няма да разбереш какво си изпуснала в живота, Траянка.
      Но тъй като от всяко дърво свирка не става, трябва при покупката на месото особено да внимаваш!
      Купи си истински, отлежали, телешки стекчета, чието качество ще разпознаеш най-лесно и бързо по цената. И тук не пести много, защото все пак е едно гевезелъче, което си струва парите. Особено пък с това сосче!
      Благодаря ти много и ти стискам палци! :)

      Изтриване
    2. Благодаря, ще пробвам:)

      Изтриване
  2. И аз много бих искала да поднеса месото в такъв вид. дано не отнеса много критика :D

    ОтговорИзтриване