вторник, 12 април 2016 г.

Пилешки бутчета с бира и сос Терияки

.

Продукти:

пилешки бутчета според големината на съда и глада

За маринатата: 
100 мл сос Терияки
50 мл зехтин
1 ч.л. счукан черен пипер
сол
2-3 см джинджифил нарязан на люспи
1-2 скилидки чесън нарязани също на на тънки люспи
1 клонче девесил

Освен това:
1 чаша бира
1 лимон нарязан на шайби с кората






Начин на приготвяне:

И отново една рецептичка от любимата категория "Бързо и вкусно" или един експеримент, който си заслужава да се повтори.

Мариноваме за около час кълките с по-горе посочените съставки. Изсипваме всичко в съда, украсяваме с лимона и заливаме с бирата. Като ни се стори опечено, отваряме втора и продължаваме с нея по темата.

Наздраве и да ви е сладко!



15 коментара:

  1. Идеален загар на пиленцето, записвам го за проба!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, да. Загара се получи от сосчето. Явно има достатъчно захар вътре. :)
      Здравей Иглика!

      Изтриване
  2. Със закъснение - обаче пилето е яко :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно го предложи:)

    ОтговорИзтриване
  4. Отговори
    1. Благодаря Богомила! Да, вкусничко се получи. :)

      Изтриване
  5. Не съм опитвала да правя сама сос Терияки, а много обичам. Ще пробвам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз бях го купил случайно, но опита си заслужи усилието. Стискам ти палци! :)

      Изтриване
  6. Интересна идея за соса към пилето, трябва да опитам :)

    ОтговорИзтриване
  7. А предполагам, че вместо бира може да се приготви и с червено вино?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се ElitMK, и може дори да е вкусно, но със сигурност няма да е вече "Пиле с бира". :)

      Изтриване