.
Продукти:
пилешки бутчета според големината на съда и глада
За маринатата:
100 мл сос Терияки
50 мл зехтин
1 ч.л. счукан черен пипер
сол
2-3 см джинджифил нарязан на люспи
1-2 скилидки чесън нарязани също на на тънки люспи
1 клонче девесил
Освен това:
1 чаша бира
1 лимон нарязан на шайби с кората
Начин на приготвяне:
И отново една рецептичка от любимата категория "Бързо и вкусно" или един експеримент, който си заслужава да се повтори.
Мариноваме за около час кълките с по-горе посочените съставки. Изсипваме всичко в съда, украсяваме с лимона и заливаме с бирата. Като ни се стори опечено, отваряме втора и продължаваме с нея по темата.
Наздраве и да ви е сладко!
Идеален загар на пиленцето, записвам го за проба!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
О, да. Загара се получи от сосчето. Явно има достатъчно захар вътре. :)
ИзтриванеЗдравей Иглика!
Със закъснение - обаче пилето е яко :-)
ОтговорИзтриванеТака е Кайти. ;)
ИзтриванеБлагодаря ги!
Много апетитно го предложи:)
ОтговорИзтриванеМерси, но то си е такова Весе. ;)
ИзтриванеСтрахотна рецепта!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Богомила! Да, вкусничко се получи. :)
ИзтриванеНе съм опитвала да правя сама сос Терияки, а много обичам. Ще пробвам!
ОтговорИзтриванеИ аз бях го купил случайно, но опита си заслужи усилието. Стискам ти палци! :)
ИзтриванеМного вкусно изглежда!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
ИзтриванеПерфектно изглежда това пиленце! Определено ще бъде пробвано и вкъщи:)
ОтговорИзтриванеИнтересна идея за соса към пилето, трябва да опитам :)
ОтговорИзтриванеА предполагам, че вместо бира може да се приготви и с червено вино?
ОтговорИзтриванеРазбира се ElitMK, и може дори да е вкусно, но със сигурност няма да е вече "Пиле с бира". :)
Изтриване