четвъртък, 9 юни 2016 г.

Пълнено свинско каре "Caprese"

.


Продукти:

Свинско каре с тегло според броя на гладните (средно по 250 г на гърло)
Накиснати във вода сушени домати
1-2 топки моцарела
1-2 клончета босилек
1 с.л. свинска мас и 1 с.л. краве масло за пържене
сол, черен пипер и 2-3 клончета мащерка





 Начин на приготвяне:

Ами да, една рецепта с толкова малко продукти, колкото и да се старае не може никого да уплаши.  Ястието е наистина особено благодарно за толкова малко вложена работа. Ако някой случайно реши, би могъл да си го спретне дори на закуска. И ето така се прави:

Разрязваме карето с най-острия нож в чекмеджето на голяма пържола по равномерна спирала. Солим и ръсим с черен пипер, покриваме я с шайби моцарела, босилек и сушени домати.




Завиваме мръвката на руло, като го увиваме здраво с конец за да му изпукат ребрата.
И пак солим, и пак ръсим черен пипер, а след това го запържваме от всички страни на много силен котлон в мазнината.
Като ни хареса цвета на коричката, сменяме полето на действие и допичаме във фурната още 20-30 минути на 150ºС.
След това поръсваме обилно шедъовъра с мащерка, завиваме го в алуминиево фолио и докато си фритираме нехайно картофките, го оставяме малко да си отдъхне.

Ами това е. Салатка или гарнитура, по желание на клиента.

Да ви е сладко!





8 коментара:

  1. Клиент съм, седнала съм, изпрати ми порцията по куриер , моля:) Невероятно е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. При първа възможност. :)
      Благодаря ти Траянка!

      Изтриване
  2. Тази гледка определено предизвиква аритмия :)

    ОтговорИзтриване
  3. Най-накрая да срещна и един мъж сред купищата прекрасни блогърки :)

    Много добре, Драго! Пробвах се аз 2-3 пъти да завивам различни мръвки, ама нещо ми се опъват, ще опитам твоят начин на приготвяне, въпреки, че моя не се различава много и ще споделя!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха така! Може и да са повече, но това си остава мъжка работа. Да си майстор искам да кажа. ;)
      А това тук ще ти се получи обезателно. Внимавай само да не го пресушиш във фурната!
      Поздрави Стамене!

      Изтриване
  4. Ех, не ги обичам тези полусурови мръвки, и това си е, иначе идеята е супер, но аз месото си го предпочитам печено, та препечено:))
    И верно е -мъжете са по-големи майстори на калпак:)) признавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хе- хе... А за мен най-големият ужас е печено, та препечено, та пресъхнало. Минута след сервирането да трябва да го преглъщам с половин литър вино и пак да се тричи. Една от най-любимите грешки на българина е да пече до въглен, но пък какво от това щом ти е вкусно. :)
      На вкус, както са казали, приятели няма и това си е понякога напълно нормално. :)

      Изтриване