неделя, 20 ноември 2016 г.

Среднощна супа, Mitternachtssuppe

.



Продукти за 10 порции:

1 кг телешко месо от бута
800 г воден лук нарязан на резени
100 г свинска мас
4 скилидки чесън
Сол, черен пипер
2 с.л. сладък червен пипер
1 с.л. лют червен пипер
800 мл горещ телешки бульон
600 г зелени и червени чушки нарязани на ленти
600 г картофи нарязани на дебели пръчки по 1см
800 г нарязани консервирани домати
1-2 ч.л.риган





Начин на приготвяне:

Това е една много разпространена в Германия парти-супичка и се нарича среднощна, не защото се вари посреднощ, а понеже се сърба от гостите за изтрезняване обикновено по това време. Прави се доста гъста и лютичка така, че силното сърбане и подсмърчане съживява и дава сили за още нови подвизи на оживелите. Не се стряскайте от количествата! Продуктите не са малко нито на брой, нито на количество, но крайният резултат е чудесен и оправдава всичко.

И така, запържваме първо месото в половината мас до златисто-кафяво и го изваждаме от тенджерата. Заържваме в нея в останалата свинска мас лука, като пресоваме чесъна. Солим, ръсим с черен пипер и връщаме вътре месото. Добавяме конската доза червен пипер, разбъркваме веднъж и заливаме веднага с бульона. Варим 45 минути на слаб огън и за да не въртим палци през това време си наливаме нещо по-силно, за да можем да тестваме после лечебната сила на супата.
Като звънне будилника, добавяме останалите продукти. Варим отново 45 минути и накрая доовкусяваме, ако все още нещо тук-там куца.

Наздраве сега и да ви е вкусно после лекарството!





PS.
Ако няма да консумирате супичката веднага, охладете тенджерата в студена вода, за да не продължи да ври и да ви се кашнат продуктите.

2 коментара:

  1. Супа за изтрезняване и след парти ?!???!!! Звучи страхотно :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О да, точно така се запознах и аз с нея. ;)
      Наистина действа!

      Изтриване