неделя, 16 октомври 2016 г.

Щрудел с ябълки

.


Продукти:

7 кори за баница
50 г топено масло

За пълнежа:

2 с.л. стафиди
2 с.л. нарязани сушени кайсии
2 с.л. кандирани портокалови корички
настъргана кора от лимон
4 с.л. захар
50 г. счукани орехови ядки
1 с.л. нишесте
1 пакетче ванилия
2 ябълки нарязани на съвсем тънки резенчета

Пудра захар за поръсване





Начин на приготвяне:

Като за такова вкусничко нещо, приготвянето е смайващо лесно:

Нареждаме корите една върху друга, като ги мажем една по една с част от маслото. Изсипваме по средата плънката, забъркана от горепосочените продукти и завиваме на плътно руло, като подгъваме старателно краищата му отдолу.

Сега намазваме бебенцето отгоре с масло и печем до приятно златисто-кафяво в предварително загрята на 170°С фурна около 25-30 минути.
 Поднасяме леко топъл и обилно поръсен с пудрата захар. По желание сервираме със сладолед, ванилов сос, шкембе чорба или пък със свинска вратна пържола.

Това е. Да ви е вкусно с всяка ваша идея!





12 коментара:

  1. Страхотно ще върви със шкембе.
    Добре че ме подсети, градско :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само малки идеи Дани. Да ти е сладко! ;)

      Изтриване
  2. прекрасен :) Само снега липсва :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тук липсва почти четвърта година Кайти. Дано видим тази зима поне малко бяло.
      Благодаря ти!

      Изтриване
  3. А какво е това бялото кремче, което се подава отвътре? Помислих, че има Рикота в него :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ябълки Ани. Съвсем тънко нарязани. :)

      Изтриване
  4. Драго, така е..дойде си време за хубавия, ябълков щрудел! А този е точно такъв..отрежи парченце и за мен! Поздрави от все сърце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С голямо удоволствие Люси, но започна някак си да ми се свиди. ;)
      Много е вкусен, но точно теб, едва ли много бих те изненадал.
      Благодаря ти!

      Изтриване
  5. Ама, че шантав щрудел си врътнал, много ми допадна и с кандираните корички, и с кайсийките:)Леееко ме притесни шкембето, ама пък знае ли човек:))
    Леко завидях и за липсата на сняг, красиво е, ама хич не я обичам тая зима:(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Веси! Къде по-уютно си е с малко снежец, но пък каквото дал господ. Tова щруделче по всяко годишно време мога да си го хапна!
      Един хубав ден ти желая!

      Изтриване
  6. Страхотна идея, особено за кайсиите не се бях сетила, че мога да ги включа!!! Задължително ще изпробвам! Благодаря за рецептата. Ще се радвам, ако последвате и моят скромен блог https://vanillacacao.blogspot.bg/
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусно блогче!
    Благодаря Емили!

    ОтговорИзтриване