понеделник, 30 октомври 2023 г.

Салсича с картофи на фурна

 

 

Продукти:

800 г италианска наденица Salsiccia

800 г картофи, обелени и нарязани според устата

200 г дребни домати

40 мл бяло винце от най-хубавото

2 глави червен лук, нарязани на тънки шайби 

1-2 с.л. риган

Сол и черен пипер на вкус

Зехтин на око, без да ни се свиди

Горски гъби по желание 

 

Начин на приготвяне:

Като начало купуваме италианска Salsiccia, а ако не намерим я превеждаме като българска наденица.

После разбъркваме картофите с подправките и зехтина и я слагаме на видно място отгоре. Намазваме и нея с мазнината да лъсне и печем в подгрята на 180°С фурна.

След десетина минути добавяме доматите с лука и заливаме с виното.

Въртим палци още 20-30 минути, като малко преди да извадим ястието от фурната я включваме на турбо, за да се запече хубаво наденичката.

Ами това е.

Яде се горещо и се казва наздраве!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар