Продукти:
Ca. 1 кг нарязани свински ребърца
2 глави лук и 4-5 скилидки чесън, разбити с пасатора на фина паста
1 с.л. Piri-Piri чили сос
1 с.л. Sambal Oelek, азиатска чили паста
1-2 с.л. сладко-лют азиатски сос
1 с.л. пюре от чушки
0,5 кг едро нарязани домати
1-2 ч.л. лют червен пипер
500 г печени и обелени чушки
Сол и черен пипер
1 ч.л. червен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Всъщност това е любимата рецепта "Огнени ребърца в уок", но с едно минимално изменение, което почти я превръща в също така любимата северняшка лютика.
Е, не съвсем, но в никакъв случай не е по-малко вкусна.
Който е чел вече "Огнени ребърца в уок", браво. Който не е, може да ги прегледа ето тук: https://wkusni-momenti.blogspot.com/2025/03/blog-post_31.html
.
И така, повтарям в резюме набързо:
Запържваме посолените ребърца в горещата мазнина до вкусна коричка. Аз винаги ги маринирам от предния ден, но нищо не е задължително в кухнята. Разбъркваме ги с лучената каша, добавяме всички пасти, пюрета и сосове, запържваме и изсипваме вътре доматите. Сол и черен пипер.
Тук нещата се променят. Като стане всичко на сосче сваляме от огъня. Разбъркваме с червения пипер и добавяме печените чушки, които предварително сме счукали заедно с една скилидка чесън на малки хапки в хаванче.
Освежаваме с магданоз и оставяме това удоволствие преди храна да отдъхне.
Да ни е сладко!
Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки
https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso
.
И още от събитието в стъпки:
Няма коментари:
Публикуване на коментар