петък, 4 юли 2025 г.

Лютика със свински ребърца

 


Продукти:

Ca. 1 кг нарязани свински ребърца

2 глави лук и 4-5 скилидки чесън, разбити с пасатора на фина паста

1 с.л. Piri-Piri чили сос

1 с.л. Sambal Oelek, азиатска чили паста

1-2 с.л. сладко-лют азиатски сос 

1 с.л. пюре от чушки

0,5 кг едро нарязани домати

1-2 ч.л. лют червен пипер

500 г печени и обелени чушки

Сол и черен пипер

1 ч.л. червен пипер

магданоз 

 


 

Начин на приготвяне:

Всъщност това е любимата рецепта  "Огнени ребърца в уок", но с едно минимално изменение, което почти я превръща в също така любимата северняшка лютика. 

Е, не съвсем, но в никакъв случай не е по-малко вкусна.

Който е чел вече  "Огнени ребърца в уок", браво. Който не е, може да ги прегледа ето тук:  https://wkusni-momenti.blogspot.com/2025/03/blog-post_31.html

 .

 И така, повтарям в резюме набързо:

Запържваме посолените ребърца в горещата мазнина до вкусна коричка. Аз винаги ги маринирам от предния ден, но нищо не е задължително в кухнята. Разбъркваме ги с лучената каша, добавяме всички пасти, пюрета и сосове, запържваме и изсипваме вътре доматите. Сол и черен пипер.

Тук нещата се променят. Като стане всичко на сосче сваляме от огъня. Разбъркваме с червения пипер и добавяме печените чушки, които предварително сме счукали заедно с една скилидка чесън на малки хапки в хаванче.

Освежаваме с магданоз и оставяме това удоволствие преди храна да отдъхне.

 Да ни е сладко! 

 



 

Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки

https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso 

 

.

 

И още от събитието в стъпки:

 


 









 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар