Продукти:
Свински ребърца
Любимата ви смес подправки за грил
Любимият ви BBQ-сос
.
Салса
2 глави лук
1/2 глава чесън
1 чушка
3-4 домата
1 авокадо
1 почистена от семките малка краставица
1-2 стръка зелен лук
1 лайм
Лют чили сос "Sriracha"
Свежи подправки: магданоз, кориандър и мента
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Като начало разрязваме зеленчуците на половина и леко ги запичаме на грила. Това го свърших още при разпалването на въглищата върху стартерната кана, така че цялата топлина остана после за ребърцата.
След това ги нарязваме ситно, поръсваме с подправките, изстискваме лайма, сол, черен пипер и подлютяваме едно хубаво със "Sriracha". Много е важно салсата след това да се остави да отлежи и овкуси по-дълго време. А който желае, може да добави олио и да си пие ракията с нея като салата.
.
Ребърцата печем по моя любим начин:
Натъркваме ги с BBQ-Rub, намазваме обилно с BBQ-сос и бързо запичаме на силен огън, като опушваме кратко с една шепа букови стърготини увити във фолио.
Следва индиректно печене на около 180°С до 85°С вътрешна температура на мръвката.
Който желае, може 5-10 минути преди края пак да ги намаже със соса.
Накрая задушаваме в алуминиево фолио 13,2 минути, а после сервираме и нападаме като внимаваме да не си отхапем и пръстите.
.
Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки
https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso
Няма коментари:
Публикуване на коментар