понеделник, 7 юли 2025 г.

Свински ребърца с грилована салса ала Драго

.


 

Продукти:

Свински ребърца

Любимата ви смес подправки за грил

Любимият ви BBQ-сос

 .

Салса

 2 глави лук

1/2 глава чесън

1 чушка

3-4 домата

1 авокадо

1 почистена от семките малка краставица

1-2 стръка зелен лук

1 лайм 

Лют чили сос "Sriracha" 

Свежи подправки: магданоз, кориандър и мента

Сол и черен пипер 

 

 


Начин на приготвяне:

 Като начало разрязваме зеленчуците на половина и леко ги запичаме на грила. Това го свърших още при разпалването на въглищата върху стартерната кана, така че цялата топлина остана после за ребърцата.

 


 

След това ги нарязваме ситно, поръсваме с подправките, изстискваме лайма, сол, черен пипер и подлютяваме едно хубаво със "Sriracha". Много е важно салсата след това да се остави да отлежи и овкуси по-дълго време. А който желае, може да добави олио и да си пие ракията с нея като салата.

.

Ребърцата печем по моя любим начин:

Натъркваме ги с BBQ-Rub, намазваме обилно с BBQ-сос и бързо запичаме на силен огън, като опушваме кратко с една шепа букови стърготини увити във фолио.

 

 

 

Следва индиректно печене на около 180°С до 85°С вътрешна температура на мръвката.

Който желае, може 5-10 минути преди края пак да ги намаже със соса. 

Накрая задушаваме в алуминиево фолио 13,2 минути, а после сервираме и нападаме като внимаваме да не си отхапем и пръстите.


 


 

 .

Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки

https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар