Продукти:
За свинското:
Тънка свинска кожа от корема
2 дафинови листа
2 гвоздейчета карамфил
1 глава лук
1 морков
1 парченце целина
1 ч.л. сол
За телешкото:
Тестиси от младо теленце
сол и олио
Начин на приготвяне:
Първо да поясним името. Наименованието "Бели бъбреци" вероятно е измислено от някой, на когото не му се е искало да вземе думи като тестиси, мъжки полови жлези, ташаци или мъде в устата си.
Независимо от наименованиата, тези двете яйца си остават един вкусен деликатес за хора без предразсъдъци.
Сега, когато на всеки вече му е ясно за какво става дума, нека да кажа, че могат да се приготвят по различни начини. Пържени, панирани или просто на скара. Едно предварително изкисване в оцет или мляко е нужно само за собствено успокоение при определена вътрешна нагласа, тъй като нямат нито мирис, нито някакъв дъх, който трябва да се премахне.
Трябва само да се обелят от двете много здрави ципи, за които слава Богу се е погрижила майката природа.
В случая бяха от млади телета и могат да се цепнат само един път по средата, докато големите се режат на шайби. Сега само ги намазах с малко олио, посолих и метнах на скарата, защото и без това беше запалена.
Свинското виме е приготвено по една стара римска рецепта. Сварено с подправки и зеленчуци, след което е препечено на скарта. Всъщност това е най-фината кожа от корема на прасето. Цицките, които са там са доказателство за което.
Цялата рецепта на Апиций ще намерите тук: https://drago-roma.blogspot.com/2010/09/blog-post_22.html
Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:
https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso
Няма коментари:
Публикуване на коментар