сряда, 8 октомври 2025 г.

Барбун с лимонов сос и пюре от карфиол

 


Продукти:

Филенца барбун

.

За соса

Кафяво масло (Beurre noisette)

Лимонов сок

.

За пюрето

Карфиол

Краве масло

Сол, бял пипер и индийско орехче

.

Мариновани семена от латинка

Магданоз

 

Начин на приготвяне:

Бързо и вкусно в три части.

За пюрето сваряваме карфиола на пара, пасираме хубаво с маслото и овкусяваме.

Рибката поръсваме леко с брашно и запържваме в съвсем малко олио на слаб огън така, че по-скоро да се запече.

Сосчето се състои от загрято кафяво масло, смесено с лимонов сок на вкус.

Маринованите семена от латинка не можете да купите. Съберете си на есен от градината и ги мариновайте в марината от оцет и малко сол. Определено са по-вкусни от капери.

 

Да ни е сладко!


.

Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:

https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар