Продукти:
Филенца барбун
.
За соса
Кафяво масло (Beurre noisette)
Лимонов сок
.
За пюрето
Карфиол
Краве масло
Сол, бял пипер и индийско орехче
.
Мариновани семена от латинка
Магданоз
Начин на приготвяне:
Бързо и вкусно в три части.
За пюрето сваряваме карфиола на пара, пасираме хубаво с маслото и овкусяваме.
Рибката поръсваме леко с брашно и запържваме в съвсем малко олио на слаб огън така, че по-скоро да се запече.
Сосчето се състои от загрято кафяво масло, смесено с лимонов сок на вкус.
Маринованите семена от латинка не можете да купите. Съберете си на есен от градината и ги мариновайте в марината от оцет и малко сол. Определено са по-вкусни от капери.
Да ни е сладко!
.
Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:
https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso
Няма коментари:
Публикуване на коментар