Продукти:
Свински обрезки от гърба и ребрата
BBQ-Rub и евентуално допълнително сол
BBQ-сос
Нарязан на тънки шайби лук
Тъмна бира и малко оло
Начин на приготвяне:
И отново любимите шарени, сочни обрезки. Всъщност, исках само да ги препека, като първо ги мариновам леко в малко олио, намазани с подправки и сол.
После ми хрумна да разширя маринатата и затова ги пренаредих на пластове с тънко нарязан лук и ги залях с бира.
Но след като запалих грила, реших да включа и рецептата за бързите ребърца, така че кашата стана пълна. Намазах ги също като тях с BBQ-сос, запекох ги бързо на най-силния огън и ги опуших леко на постпенно спадаща температура от 170°С около 2 часа до 80-85°С вътрешна температура на мръвката.
Какво започнах, а какво стана. Идеите понякога съсипват, но понякога си заслужават.
Да ни е сладко!
Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:
Няма коментари:
Публикуване на коментар