неделя, 12 октомври 2025 г.

Пушени свински обрезки


 

 Продукти:

Свински обрезки от гърба и ребрата

BBQ-Rub и евентуално допълнително сол

BBQ-сос 

Нарязан на тънки шайби лук

Тъмна бира и малко оло

 


 

 Начин на приготвяне:

И отново любимите шарени, сочни обрезки. Всъщност, исках само да ги препека, като първо ги мариновам леко  в малко олио, намазани с подправки и сол.

После ми хрумна да разширя маринатата и затова ги пренаредих на пластове с тънко нарязан лук и ги залях с бира. 

Но след като запалих грила, реших да включа и рецептата за бързите ребърца, така че кашата стана пълна. Намазах ги също като тях с BBQ-сос, запекох ги бързо на най-силния огън и ги опуших леко на постпенно спадаща температура от 170°С  около 2 часа до 80-85°С вътрешна температура на мръвката.

 

 
 
 



 

 Какво започнах, а какво стана. Идеите понякога съсипват, но понякога си заслужават. 

Да ни е сладко!

 


 

Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:

https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso 

Няма коментари:

Публикуване на коментар