Продукти:
- 2 стръка зелен лук
- 60г краве масло
- 500г тиква
- 300г картофи
- 250мл мляко
- 250мл вода
- 1чл сол
- чер пипер
- 200г шманд(Schmand) или крем фреш (creme fraiche) или кисела сметана
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в маслото.Нарязваме тиквата и картофите на парченца с големина на бучки захар. Прибавяме ги към лука и ги заливаме с млякото и водата.
Посоляваме с 1чл сол и варим при средна температура около 30мин. като разбъркваме често за да не се изхитри и загори на дъното.
След това пюрираме всичко до гладка маса с миксера или пасатор. Поръсваме със свеж черен пипер от мелничката, прибавяме още една-две щипки сол, а на края изсипваме сметаната като я разбъркваме добре, но внимателно.
Ами това е.
Да ви е сладко!
Тиквена супа
Няма коментари:
Публикуване на коментар