понеделник, 20 септември 2010 г.

Тиквена супа



Продукти:

  • 2 стръка зелен лук
  • 60г краве масло
  • 500г тиква
  • 300г картофи
  • 250мл мляко
  • 250мл вода
  • 1чл сол
  • чер пипер
  • 200г шманд(Schmand) или крем фреш (creme fraiche) или кисела сметана



Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в маслото.
Нарязваме тиквата и картофите на парченца с големина на бучки захар. Прибавяме ги към лука и ги заливаме с млякото и водата.
Посоляваме с 1чл сол и варим при средна температура около 30мин. като разбъркваме често за да не се изхитри и загори на дъното.
След това пюрираме всичко до гладка маса с миксера или пасатор. Поръсваме със свеж черен пипер от мелничката, прибавяме още една-две щипки сол, а на края изсипваме сметаната като я разбъркваме добре, но внимателно.
Ами това е.
Да ви е сладко!



Тиквена супа

Няма коментари:

Публикуване на коментар