понеделник, 13 септември 2010 г.

Ананасови корабчета



 
Продукти:
 
1 ананас
2 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. светъл соев сос
3 с.л. фъстъчено олио
1 с.л. рибен сос
1 люта чушка
4 стръка зелен лук
400 г смляно телешко месо
4 скилидки чесън
1/2 връзка зелен кориандър
сол и черен пипер
1 с.л. саке или бяло вино
1 с.л. мед или захар



Начин на приготвяне:
 
Разрязваме ананаса един път на дълго и изваждаме "месото" с помощта на нож и една супена лъжица.

Който не знае точно как се прави, нека ми се обади и ще дойда веднага да му покажа.

Махаме после от средата кочанчето и нарязваме 150 гр. плод на малки удобни парченца.

Останалия ананас за тази рецепта повече не ни трябва и може да се употреби по свободна фантазия.

Нарязваме на дребно лютата чушка, зеления лук и чесъна и ги потим 1-2 минутки в горещото олио.

Прибавяме каймата и пържим докато се поизпари водата.

Подправяме със солта, пипера, меда, соевият и рибния сос, заливаме с виното и оставяме да покъкри още 4-5 минутки.

Накрая разбъркваме с нарязания ананас и кориандъра и доовкусяваме, ако е нужно точно толкова, колкото трябва.

Готово.

Сега пълним корабчетата с товара и ги пускаме да отплуват към масата.

Добър апетит и да ни е сладко!




Ананасови корабчета с кайма

2 коментара:

  1. За помощ няма да се наложи, ще се справя сама :)
    Но, ако ми кажеш как мога да си взема от плънката през PC-тo...
    Страхотно предложение, Драго, любимите ми плодове и мръвчица!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ами опитай. Даже и на ужким е вкусно. :)

    Благодаря Дани!

    ОтговорИзтриване