Продукти:
2 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. светъл соев сос
3 с.л. фъстъчено олио
1 с.л. рибен сос
1 люта чушка
4 стръка зелен лук
400 г смляно телешко месо
4 скилидки чесън
1/2 връзка зелен кориандър
сол и черен пипер
1 с.л. саке или бяло вино
1 с.л. мед или захар
Начин на приготвяне:
Който не знае точно как се прави, нека ми се обади и ще дойда веднага да му покажа.
Махаме после от средата кочанчето и нарязваме 150 гр. плод на малки удобни парченца.
Останалия ананас за тази рецепта повече не ни трябва и може да се употреби по свободна фантазия.
Нарязваме на дребно лютата чушка, зеления лук и чесъна и ги потим 1-2 минутки в горещото олио.
Прибавяме каймата и пържим докато се поизпари водата.
Подправяме със солта, пипера, меда, соевият и рибния сос, заливаме с виното и оставяме да покъкри още 4-5 минутки.
Накрая разбъркваме с нарязания ананас и кориандъра и доовкусяваме, ако е нужно точно толкова, колкото трябва.
Готово.
Сега пълним корабчетата с товара и ги пускаме да отплуват към масата.
Добър апетит и да ни е сладко!
Ананасови корабчета с кайма
За помощ няма да се наложи, ще се справя сама :)
ОтговорИзтриванеНо, ако ми кажеш как мога да си взема от плънката през PC-тo...
Страхотно предложение, Драго, любимите ми плодове и мръвчица!
Поздрави!
Ами опитай. Даже и на ужким е вкусно. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Дани!