понеделник, 13 септември 2010 г.

Чили кон карне на фурна




Продукти:

  • 500 г кайма смес свинско и телешко
  • 1-2 сухи филийки бял хляб
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена чушка
  • около 150 г червен боб консерва
  • около 150 г варена царевица консерва
  • 1 яйце
  • 1-2 ч.л. средно люта горчица
  • сол, бял пипер, сладък и лют червен пипер, мента (джоджен), риган, връзка магданоз
  • 200 мл бульон
  • 4 средно големи домата
За дипа:
  • 1 зряло авокадо
  • сока на един лайм
  • 100 гр. кисело мляко
  • 1 скилидка чесън
  • мента или копър по желание
  • черен и лют червен пипер
  • смлени ядки
  • Тако-чипс



Начин на приготвяне:
 
Нарязваме на ситно чесъна, лука и чушката, а доматите на шайби. Измиваме добре боба със студена вода и накисваме хляба.

Омесваме каймата с яйцето,хляба,горчицата и половината от чесъна и магданоза.

Овкусяваме я с подправките така, че да ни хареса и я разстиламе с точилката върху една мокра кърпа до дебелина от около 1,5 до 2,0 см.

Отгоре наръсваме боба, царевицата и остатъка от магданоза. Повдигаме единия край на кърпата и навиваме съдържанието на руло, което напляскваме малко с мокри ръце за да слуша и замазваме добре всички отвори.

Внимателно пренасяме рулото в тавичка за печене.

Печем един час при 180°С и като започне леко да се зачервява поливаме от време на време с бульона.

Пет минути преди края прибавяме нарязаните домати.

Дипа приготвяме като пюрираме авокадото със сока от лайма, киселото мляко, смлените ядки, чесъна и го овкусяваме с горепосочените подправки.



ЧИЛИ КОН КАРНЕ НА ФУРНА

Няма коментари:

Публикуване на коментар