Продукти:
- 500 г кайма смес свинско и телешко
- 1-2 сухи филийки бял хляб
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 червена чушка
- около 150 г червен боб консерва
- около 150 г варена царевица консерва
- 1 яйце
- 1-2 ч.л. средно люта горчица
- сол, бял пипер, сладък и лют червен пипер, мента (джоджен), риган, връзка магданоз
- 200 мл бульон
- 4 средно големи домата
- 1 зряло авокадо
- сока на един лайм
- 100 гр. кисело мляко
- 1 скилидка чесън
- мента или копър по желание
- черен и лют червен пипер
- смлени ядки
- Тако-чипс
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с яйцето,хляба,горчицата и половината от чесъна и магданоза.
Овкусяваме я с подправките така, че да ни хареса и я разстиламе с точилката върху една мокра кърпа до дебелина от около 1,5 до 2,0 см.
Отгоре наръсваме боба, царевицата и остатъка от магданоза. Повдигаме единия край на кърпата и навиваме съдържанието на руло, което напляскваме малко с мокри ръце за да слуша и замазваме добре всички отвори.
Внимателно пренасяме рулото в тавичка за печене.
Печем един час при 180°С и като започне леко да се зачервява поливаме от време на време с бульона.
Пет минути преди края прибавяме нарязаните домати.
Дипа приготвяме като пюрираме авокадото със сока от лайма, киселото мляко, смлените ядки, чесъна и го овкусяваме с горепосочените подправки.
ЧИЛИ КОН КАРНЕ НА ФУРНА
Няма коментари:
Публикуване на коментар