сряда, 8 септември 2010 г.

Котлети в йенска тенджера




Продукти:

  • 4 свински котлети
  • 250г пресни гъби или консерва
  • 50г масло
  • 200г топено сирене
  • 2 глави лук
  • малко масло
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • зеленчуков бульон


Начин на приготвяне:

Овкусявате котлетите със сол,черен пипер,кимион.
Запържвате ги леко в много горещо олио, а след тях и гъбите и лука по отделно.
Нареждате на дъното на йенската тенджера масло,лук,гъби,топено сирене.
Втори ред са котлетите и трети отново като първият.
Заливате със зеленчуков бульон и оставяте да се пече при 180°С около 45мин. докато се стопи сиренето.


*****

Няма коментари:

Публикуване на коментар