четвъртък, 21 октомври 2010 г.

Крем Йети




Продукти за 2 порции:

4 с.л. извара
50 г разбита течна сметана
Безе (1-2 целувки)
1 пръчка ванилия
1 щипка кафява захар



Приготвяне:


Разрязваме ванилията на дълго и с остър нож изстъргваме онова ароматното от вътре.

Прибавяме го към изварата и разбъркваме хубаво докато стане гладка и се изпълни с черни ванилови точки.

Нарязваме с нож безето на едри парчета и слагаме и тях вътре.

Отгоре изсипваме разбитата сметана и разбърваме отново, но този път леко и много внимателно.

Готово.

Поръсваме само малко кафява захар отгоре да радва окото и започваме с дегостацията.




Не обичам много извара, но чрез сметаната става по-лека и вкуса и вече не се натрапва. На мен ми хареса. 

Сметаната може да се разбие и предварително, но се смесва с изварата малко преди изяждането.



Крем Йети

Няма коментари:

Публикуване на коментар