Продукти за 2 порции:
4 с.л. извара
50 г разбита течна сметана
Безе (1-2 целувки)
1 пръчка ванилия
1 щипка кафява захар
Приготвяне:
Разрязваме ванилията на дълго и с остър нож изстъргваме онова ароматното от вътре.
Прибавяме го към изварата и разбъркваме хубаво докато стане гладка и се изпълни с черни ванилови точки.
Нарязваме с нож безето на едри парчета и слагаме и тях вътре.
Отгоре изсипваме разбитата сметана и разбърваме отново, но този път леко и много внимателно.
Готово.
Поръсваме само малко кафява захар отгоре да радва окото и започваме с дегостацията.
Не обичам много извара, но чрез сметаната става по-лека и вкуса и вече не се натрапва. На мен ми хареса.
Сметаната може да се разбие и предварително, но се смесва с изварата малко преди изяждането.
Крем Йети
Няма коментари:
Публикуване на коментар