петък, 22 октомври 2010 г.

Фритиран сладолед

Една ледено-гореща изненада




Продукти:
  • ванилов сладолед за 6 топки
  • 1 ч.ч. натрошен на ситно корнфлейкс
  • 2 ч.л. захар
  • 1 ч.л. канела
  • 2 яйца
  • Кленов сироп, но предполагам че и едно карамелено сиропче като при "фламбираните банани" също ще пасне.
  • Плодовете са по възможност тропически. При мен бяха 1 банан, по едно киви от два сорта, няколко резенчета манго и 5-6 ягоди. Един звезден плод би действал доста добре оптически.

 

Начин на приготвяне:


От сладоледа оформяме големи колкото средна ябълка топки, слагаме ги поотделно в малки торбички и ги замразяваме няколко часа.

За панировката натрошаваме корнфлейкса на много ситно с точилка и го размесваме със захарта и канелата.

Разбиваме яйцата.

Овалваме топките два пъти в панировката като започваме с корнфлейкса и завършваме с него. Това трябва да стане много бързо, защото сладоледът се размеква веднага.

Слагаме сладоледените топки обратно в торбичките и ги замразяваме отново.




Така приготвени те са готови за пържене за пържене и може да ги държим в хладилната камера точно толкова, колкото си поискаме или поне до момента в който решим да изненадаме гостите.

Малко преди сервиране подгряваме фритюрника на максимум и нарязваме плодовете в чинийките.

Пържим панираните сладоледени топки поединично, като ги потапяме в горещата мазнина само за 15 секунди.

Слагаме ги до нарязаните плодове в чинийката и поливаме всичко със сладкото сосче.


E voila!

Сервира се бързо, докато е все още горещ сладоледът.

Да ви е сладко!



Фритиран сладолед

4 коментара:

  1. Много, полезна статия! Поздравления :))

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна рецепта! Винаги съм се чудила как се приготвя паниран сладолед. Веднъж пробвах, но беше пълен провал. Непременно ще опитам по твоя начин :)

    ОтговорИзтриване
  3. Функционира безотказно Ted_cat.

    Бързо, лесно и най-вече е безсрамно вкусно! :)

    На слука! :)

    ОтговорИзтриване