Една ледено-гореща изненада
Продукти:
- ванилов сладолед за 6 топки
- 1 ч.ч. натрошен на ситно корнфлейкс
- 2 ч.л. захар
- 1 ч.л. канела
- 2 яйца
- Кленов сироп, но предполагам че и едно карамелено сиропче като при "фламбираните банани" също ще пасне.
- Плодовете са по възможност тропически. При мен бяха 1 банан, по едно киви от два сорта, няколко резенчета манго и 5-6 ягоди. Един звезден плод би действал доста добре оптически.
Начин на приготвяне:
От сладоледа оформяме големи колкото средна ябълка топки, слагаме ги поотделно в малки торбички и ги замразяваме няколко часа.
За панировката натрошаваме корнфлейкса на много ситно с точилка и го размесваме със захарта и канелата.
Разбиваме яйцата.
Овалваме топките два пъти в панировката като започваме с корнфлейкса и завършваме с него. Това трябва да стане много бързо, защото сладоледът се размеква веднага.
Слагаме сладоледените топки обратно в торбичките и ги замразяваме отново.
Така приготвени те са готови за пържене за пържене и може да ги държим в хладилната камера точно толкова, колкото си поискаме или поне до момента в който решим да изненадаме гостите.
Малко преди сервиране подгряваме фритюрника на максимум и нарязваме плодовете в чинийките.
Пържим панираните сладоледени топки поединично, като ги потапяме в горещата мазнина само за 15 секунди.
Слагаме ги до нарязаните плодове в чинийката и поливаме всичко със сладкото сосче.
E voila!
Сервира се бързо, докато е все още горещ сладоледът.
Да ви е сладко!
Фритиран сладолед
Много, полезна статия! Поздравления :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря Катя! :)
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта! Винаги съм се чудила как се приготвя паниран сладолед. Веднъж пробвах, но беше пълен провал. Непременно ще опитам по твоя начин :)
ОтговорИзтриванеФункционира безотказно Ted_cat.
ОтговорИзтриванеБързо, лесно и най-вече е безсрамно вкусно! :)
На слука! :)