неделя, 19 декември 2010 г.

Желе с манго и сок от нар




Продукти:

1 голям нар
1 добре узряло манго
1 лимон
200 мл пенливо вино
свежи листенца от мента
4-5 с.л. мед
желатин според марката и количеството течност




Начин на приготвяне:

Нарязваме мангото на малки парченца и го разбъркваме със сокчето от лимона.

Изцеждаме с тензух сока от нара, прибавяме шампанското, подслаждаме с мед според вкуса ни и желираме всичко това с желатина като преди това изчитаме опаковката му с интерес и до края.

На дъното на формичките поставяме зрънца от нара.

По стените налепяваме листенцата мента и допълваме до горе с парченцата манго.

Накрая заливаме с желираното сокче от по-горе и поставяме в хладилника за 1-2 часа за да се стегне.

Преди сервиране потапяме формичките за кратко в топла вода за да се отлепи от стените желето и го обръщаме в чинийки гарнирани с предварително запазените за целта парченца от плодовете.



Желе с манго и сок от нар

Няма коментари:

Публикуване на коментар