неделя, 19 декември 2010 г.

Печени круши




Продукти:

4 малки обелени круши
4 с.л. лимонов сок
4 с.л. мед
1 с.л.ром
1 пръчка ванилия
1 пръчка канела
няколко листенца мента
100 мл вода
леко препечени кедрови или някакви други ядки




Начин на приготвяне:

Стопяваме меда във водата и лимоновия сок на котлона.

Слагаме вътре канелата, лъжица ром, прибавяме разрязаната на дълго и изстъргана с остър нож ванилова пръчица, и оставяме да заври като постянно разбъркваме.

Настъргваме вътре малко кора от лимон, хвърляме за още мъничко аромат и 2-3 листенца мента, изваждаме канелата и заливаме с всичко това седналите на дупетата си в един съд за печене круши.

Печем във фурната при 200°С около 30-40 минутки като ги поливаме със сосчето от време на време за да не ни стане скучно.

Изваждаме, гарнираме с мъничко ядки за радост на сетивата и мислено се потупваме по гърба за поредната перфектна кулинарна изява.
 





Печени круши

Няма коментари:

Публикуване на коментар