сряда, 22 декември 2010 г.

Панирани банани




Продукти:

2 големи банана
50г пшеничено нишесте
1 с.л. захар
щипка сол
3 с.л. кокосови стърготини
1 с.л. бял сусам
4 с.л. течен мед




Начин на приготвяне:

Разрязваме бананите по дължина и после още един път на половина напряко.

За панировката разбъркваме нишестето в около 100 мл вода и го превръщаме в една рядка хомогенна каша.

Прибавяме солта, захарта, сусама и кокосовите стърготини, разбъркваме пак и това е тестото.

Тук трябва обаче да ви обърна внимание на съвсем необичайното му поведение.

Докато се бърка почти не се сгъстява. Остави ли се обаче 1-2 минутки да си почине се стяга веднага като цимент и за да се извади лъжицата, едва ли не трябва да се отреже.

На това място ви съветвам най-настойчиво в никакъв случай да не се паникьосвате като менe!

Дишайте дълбоко и не изливайте веднага цяла кофа вода вътре, защото повече от няколко капки тук не са нужни.

Леко разбъркване и тестото отново е течно. Какви работи! Да не му се начуди човек!

Останалото е ясно.

Загряваме в тенджерка един литър неутрална мазнина за пържене или пък си включваме просто фритюрника.

Овалваме бананите в тази весела панировка и ги пускаме после да поцвърчат в мазнината.

Като поутихнат и се зачервят отвсякъде ги изваждаме, подсушаме със салфетка и сервираме бързо, поляти с меда и с много желание.


Панирани банани

Няма коментари:

Публикуване на коментар