Продукти:
40 г масло
2 малки глави лук
1 малък праз
1 скилидка чесън
1 малка консерва печурки
500 г смляно месо
600 мл бульон
100 мл прясна сметана
100 г Crème fraîche или заквасена сметана
150 г топено сирене, настърган кашкавал или по 75 г от двете
1 с.л. настъргана кора от портокал
100 мл портокалов сок
сол, пипер, риган, индийско орехче и евентуално нишесте за сгъстяване
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, а праза на колелца, пресоваме чесъна и запържваме всичко това леко в маслото.
Прибавяме гъбите, а след това и каймата. Овкусяваме с риган, солим и ръсим обилно с пипера и бъркаме много усърдно до пълното изпаряване на водата.
Изсипваме вътре сметаната, а после топеното сирене или кашкавала и за да се почуди малко аудиторията подсладяваме с портокаловия сок и кората.
Разреждаме накрая с бульона или до желаното количество или до желаната гъстота, като в първия случай се възползваме и от нешистето.
Настъргваме за щастие малко идийско орехче, разбъркваме още веднъж за последно и сервираме бързо докато е още гореща.
Това е. Да ви е сладка!
Гъбена супа с кайма и млечни продукти
Аудиторията в мое лице не е учудена :)
ОтговорИзтриванеОбичам такива комбинации!
А това е и много добра идея за супичка!
Поздрави, Драго и много усмивки,
Дани
Не се и съмнявам за теб Дани. Зная, че плодовите комбинации са си твоя запазена марка. :))
ОтговорИзтриванеПоздрави и от мен, и една приятна усмихната вечер желая!
Блгодаря ти!
Интересна и не се съмнявам много вкусна супичка, Драго :)
ОтговорИзтриванеЗаписвам си я и при първа възможност ще се опита.
Поздрави сърдечни с пожелание за много усмивки :)
Благодаря за интереса Тони!
ОтговорИзтриванеОпитай я, няма да съжаляваш. :)
И аз ще я опитам.Много са хубави съставките,а снимката е изкусителна.Майсторче си ми ти!
ОтговорИзтриване