четвъртък, 27 януари 2011 г.

Гъбена супа с кайма и млечни продукти




Продукти:

40 г масло
2 малки глави лук
1 малък праз
1 скилидка чесън
1 малка консерва печурки
500 г смляно месо
600 мл бульон
100 мл прясна сметана
100 г  Crème fraîche или заквасена сметана
150 г топено сирене, настърган кашкавал или по 75 г от двете
1 с.л. настъргана кора от портокал
100 мл портокалов сок
сол, пипер, риган, индийско орехче и евентуално нишесте за сгъстяване



Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно, а праза на колелца, пресоваме чесъна и запържваме всичко това леко в маслото.

Прибавяме гъбите, а след това и каймата. Овкусяваме с риган, солим и ръсим обилно с пипера и бъркаме много усърдно до пълното изпаряване на водата.

Изсипваме вътре сметаната, а после топеното сирене или кашкавала и за да се почуди малко аудиторията подсладяваме с портокаловия сок и кората.

Разреждаме накрая с бульона или до желаното  количество или до желаната гъстота, като в първия случай се възползваме и от нешистето.

Настъргваме за щастие малко идийско орехче, разбъркваме още веднъж за последно и сервираме бързо докато е още гореща.

Това е. Да ви е сладка!





Гъбена супа с кайма и млечни продукти

5 коментара:

  1. Аудиторията в мое лице не е учудена :)
    Обичам такива комбинации!
    А това е и много добра идея за супичка!
    Поздрави, Драго и много усмивки,
    Дани

    ОтговорИзтриване
  2. Не се и съмнявам за теб Дани. Зная, че плодовите комбинации са си твоя запазена марка. :))
    Поздрави и от мен, и една приятна усмихната вечер желая!
    Блгодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Интересна и не се съмнявам много вкусна супичка, Драго :)
    Записвам си я и при първа възможност ще се опита.

    Поздрави сърдечни с пожелание за много усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за интереса Тони!
    Опитай я, няма да съжаляваш. :)

    ОтговорИзтриване
  5. И аз ще я опитам.Много са хубави съставките,а снимката е изкусителна.Майсторче си ми ти!

    ОтговорИзтриване