Продукти:
Пуешки джолани според броя на порцийте
около 0,5 л червено сухо вино
2 глави лук
3 скилидки чесън
розмарин
босилек
мащерка
подправки от прованс
сол и черен пипер
1 с.л. накиснати в ром стафиди
1ч.л. мед
50 мл прясна сметана
50 мл сок от портокал
нишесте за сгъстяване на соса
Начин на приготвяне:
Накисваме за една нощ мръвките в марината от виното, подправките, грубо нарязания лук и скилидките чесън. На другия ден обаче не я хвърляме, а я слагаме заедно с пуешкото в пръстен гювеч и печем при 225°С поне 9000 сек.
След печенето прецеждаме соса и го кипваме заедно с едно клонче розмарин докато ни подразни приятно носа с дъха си . Прибавяме после сметаната, стафидите, лука от гювеча, подслаждаме с меда и закръгляме с портокала.
Така. Накрая само го сгъстяваме с нишестето, опитваме и му юстираме точно вкуса с помощта на сол, черен пипер и още малко зелени ароматни подправки.
Да ви е сладко!
Пуешки джолани във винена марината
Това се казва готвене
ОтговорИзтриванеДраго, няма как да не ни е сладко :)
ОтговорИзтриванеИ тази апетитна снимка!!!
И тези 9000 секунди :)
Поздрави!
Аууу Драго! Това изглежда убийствено вкусно!
ОтговорИзтриванеДа, мръвката хваща окото, но да сготвиш нещо вкусно в гювеч не е било никога нещо особено трудно. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета!
Радвам се, че ви харесва. :)
Страхотна рецепта, тъкмо приспах мръвката в марината :)
ОтговорИзтриванеИ почти с една година закъснение: благодаря ти! Помниш ли как беше? :)
Изтриване9 000 секунди :) А който няма калкулатор, а който няма и сиво да си го сметне на ум, затрудняваш ни майсторе ... но ти благодаря за рецептата, днес ще тествам и ще споделя тия дни за резултата ... идват празници - хубави, весели и честити за всички твои последователи и за теб самия, разбира се! Да запрятаме ръкави ... ,мъжете в кухнята ... каква по-хубава семейна идилия :)
ОтговорИзтриванеЕ, то всичко се връща, нали знаеш? ;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! Хубави празници и стискам ти палци!