понеделник, 17 януари 2011 г.

Карфиол със сос "Бешамел"




Продукти:

40г брашно
40г масло
1/4л прясно мляко
1/4л телешки бульон
сол, лимонов сок и индийско орехче
карфиол



Начин на приготвяне:

Начупваме карфиола на цветчета, посоляваме го и го сваряваме, като много внимаваме да не вземе да се размекне. Ако трябва да бъдем малко по-точни, би трябвало да го извадим около 3-4 мин. след като е завряла водата.

През това време за да не въртим палци приготвяме едно бешамелче.
За целта запържваме в маслото съвсем леко брашното и го гасим под непрекъснато бъркане с млякото и с телешкото бульонче.
Варим до нужната гъстота, като накрая солим и прибавяме лимон и индийско орехче според вкуса ни.

По желание добавяме шунка нарязана на малки кубчета и сервираме с още димящи варени картофки!


Карфиол със сос "Бешамел"

Няма коментари:

Публикуване на коментар