Днес научих тази старонемска рецепта и я изпробвах, за да не съм седял съвсем за нищо тук последните два пъти по десет години. Опитайте, вкусна е и, ако бяхте вече тръгнали да я търсите не збравяйте да почерпите, защото ви спестих с това поне пътя.
Продукти за 2 порции:
250 г картофи
1 връзка киселец
1 малка глава лук ситно нарязан
1 малка връзка див лук
20 г бял хляб
40 г масло
100 г прясна сладка сметана
100 мл прясно мляко
100 мл шманд или крем фреш
250 мл зеленчуков бульон
индийско орехче, сол, бял пипер и мацис
Начин на приготвяне:
Ами пак лесно.
Сваряваме картофите и ги пасираме грубо с вилица, прибавяме всички течности и си завършваме до края започната работа, но този път за по-лесно с електрическия пасатор.
В една тенджерка запържваме леко лука и като поомекне изпотяваме малко и нарязания киселец вътре след което добавяме и горното бяло пюренце.
Варим кратко почти до кипване. Овкусяваме с белия пипер и опитваме непрекъснато, докато не подсвирнем от люто накрая с духалото. Прибавяме на вкус също от мациса и индийското орехче, а накрая гарнираме като ръсим щедро с нарязания див лук и изпържения в маслото бял хляб на малки розови кубчета.
Ами това е. Да ви е сладка!
Хайде, да сърбаме!
Чудесна свежа супица. Ще ми я направиш ли?
ОтговорИзтриванеКаквото си пожелае най-вкусното! :)
ОтговорИзтриване