неделя, 26 юни 2011 г.

Пиле със салвия ала Драго





Продукти:

2 пилешки бутчета
1 глава лук
1 глава чесън
1 връзка салвия
9-10 парти-доматчета
1 чушка
5-6 с.л. соев сос
1 винена чаша бяло вино
краве масло
2 с.л. зехтин
5-6 маслини
сол и черен пипер








Начин на приготвяне:

Ами общо взето като на снимката, но ето все пак и малко подробности:

Първо намазваме формичката за печене с маслото, нарязваме лука на тънки филийки и застиламе после цялото дъно с него.

Покриваме всичко със зелено килимче от салвия, поставяме бутчетата отгоре и запълваме пространството между тях с парти-домати, наразана чушка, а накрая пускаме някъде и една цяла глава чесън. Тук мислих да сложа и няколко черни маслини, но тъй като по навик все забравям по нещо, този път явно бе техен ред да изчезнат.
Убеден съм обаче, че ще паснат чудесно и следващия път като започна да готвя обезателно ще си окача за по-сигурно една щипка за пране на носа или на ухото.

Сега обаче поливаме всичко със соев сос, зехтина и виното, солим, поръсваме с черен пипер и хвърляме това чудо във фурната за около 30 минути.

Като се позапече малко при 200°С нарязваме бутчетата на ивици и за да изглеждат още по-вкусно запълваме разрезите с листенца от салвия.

Връщаме после отново в печката и изчакваме на чаша винце още 15 минутки.

Ами ето:





Вкусно препечена примамливо хрупкава златиста коричка.

Чудно е пиленцето! Добре го измислих. Да ви е сладко на всички!






Пиле със салвия

12 коментара:

  1. Аууу не си прав! Не е честно да причиняваш такива неща, на хората на диета:)

    ОтговорИзтриване
  2. Драго,чакай първо да попреглътна,пък така да се изкажа,че ще се задавя :)!
    Какви цветове само,какви фотоси,и не на последно място-каква гозба!!!Страхотно си го измислил,потвърждавам и аз!
    Мислех,че аз съм единствената отвеяна водолейска кулинарка-забравана ,но ето,че имало и друг-това ми действа успокоително!
    Прав си за маслинките,ще се впишат перектно!
    Много хубаво разказваш рецептите си,забавно е!

    Поздрави!!

    ОтговорИзтриване
  3. Да, май наистина си е водолейска марка. :))
    Благодаря ти и тука! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Така е! Хуууууубаво си го измислил.И аз преглъщам...

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря и на вкусното! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Леле, Драго, то това не е снимка, ами маслено платно - такива цветове и блясък, че не мяза на гозба.....браво! А салвия обожавам, така че и пиленцето ще ми допадне и ще пробвам задължително, такава салвия ми се хили от двора!
    Усмихнато и слънчево лято!
    Мария

    ОтговорИзтриване
  7. Да, и моята бе избуяла, че се наложи да я поокося малко. :)
    Благодаря ти Мария!
    Опитай я, наистина няма да съжаляваш.
    Един весел ден и за тебе! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Приготвих го! С изсушена салвия и обикновен домат, но съм повече от очарована от вкуса! Благодаря ти, Драго за вкусното предложение!:)

    ОтговорИзтриване
  9. Сигурен съм, че ти е било вкусно Sweetness и ти благодаря ужасно много за доверието ! :))
    Много ме зарадва! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Ти не си човек, честно :)))
    Няма да ми стигнат листенцата салвия, от саксията, която си купих, за да правя пиленцето на Пепи и твоето чудо - ще падне голяма чакане за нова реколта, или търсене пак на саксии :))

    ОтговорИзтриване
  11. О, ами тази салвия се оказа направо "дупка" в пазара. Ще взема да ви изпратя няколко бали. :))
    Благодаря ти Fedora! :)

    ОтговорИзтриване