За маринатата нарязваме чесъна на тънки почти прозрачни филийки, подправките на ситно, а чушленцата на тънки кръгчета. Настъргваме джинджифила, ръсим със сол и черен пипер и добавяме достатъчно олио. Количеството му е право пропорционално на това на морските дарове, така че последните да могат да плуват спокойно в него.
.
Накрая овкусяваме, балансирайки между киселото (лимона), солта и мазнината. Едното винаги неутрализира до някъде другото. Като уцелите златната среда, маринатата е готова.
.
Разбъркваме сега морските дарове с нея и ги слагаме в хладилника. След един час хвърляме всичко в предварително загрят тиган на котлона и сотираме за няколко къси секунди на най-силен огън.
Тук внимавайте много да не прекалите, защото вкусът на чесъна трябва да остане свеж и приятен.
Да ви е сладко!
PS.
Ами наздраве!
Драго, изглежда много съблазнително! :)Но може ли да си спестя лютите чушки, че нещо не се погаждаме много с тях ? :))))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Миро
О, разбира се Миро, но ще си спестиш и от вкуса доста.
ОтговорИзтриванеОпитай поне мъничко, ако не е много акутно. Заслужава си. Ще видиш. :)
МИ ПРЕКРАСНО ПЪК!
ОтговорИзтриванеНаправо да си оближеш пръстите!Разкошотия!
ОтговорИзтриванеО, снимките станаха мъничко поизмъчени, но за това пък си беше наистина неустоимо!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Йоли!
Благодаря Елексир!
Опитайте и да ви е вкусно! :)